Noaptea Muzeelor 2017 @ Romania

  • by
Noaptea Muzeelor 2017 @ Romania

Noaptea Muzeelor 2017 @ Romania
20 – 21 Mai, 17:00 – 07:00

Europa dedică anul acesta seara de sâmbătă, 20 mai, muzeelor și culturii, iar mii de instituții de pe continent își deschid porțile vizitatorilor până la ceas târziu de noapte. România se alătură din nou cu sute de muzee, parteneri și evenimente așa că vă invităm pe toți să ne bucurăm împreună de ce ne va oferi Noaptea Muzeelor 2017.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 37 de ţări europene își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.

În România evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor, membră în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations.

#NoapteaMuzeelor2017

CAFENEAUA NOAPTEA MUZEELOR
Primul spațiu-cafenea dedicat Nopții Muzeelor va fi deschis la Muzeul Hărților și Al Hărții Vechi (str.Londra nr. 39) și vă așteaptă în săptămâna 15 – 20 mai cu suporturi informative, delicii, întâlniri cu oameni de muzeu și evenimente conexe.

MUZEU 3017
Inaugurăm un nou spațiu de expunere la @Nod Makerspace. Debutul îl vom face cu expoziția ”Muzeu 3017” care poate fi viziată chiar de #NoapteaMuzeelor2017. Expoziția propune o privire dinspre viitor asupra Bucureștiului anului 2017, cu diversele sale tipuri de locuire. Imediat după această expoziție vom lansa oficial conceptul noului muzeu care va schimba paradigma clasică de funcționare a unei astfel de instituții culturale.

QUESTO
Vi-i prezentăm pe noii noștri prieteni. Echipa Questo îți propune o aplicație de mobil gratuită prin care accesezi #Noaptea Muzeelor 2017 într-un mod interactiv și distractiv împreună cu prietenii sau cu cei mici din familia ta. Descarcă Questo gratuit din AppStore sau Android Market:
http://questoapp.com/download-app/

UBER
Cei de la Uber ne sunt aproape și în acest an. Uber este partenerul tău de mobilitate la #NoapteaMuzeelor2017.
Vino gratuit cu Uber la Noaptea Muzeelor! Fă-ți cont pe Uber.com/App,
introdu codul promoțional NoapteaMuzeelor17 și ai prima cursă gratuită, în
limita a 25 de lei.
http://get.uber.com/go/NoapteaMuzeelor17

VOLUNTARI
Cei care doresc să ni se alăture în echipa Nopții Muzeelor din București în calitate de voluntari sunt așteptați cu un mail pe adresa voluntari@noapteamuzeelor.ro până pe 10 mai.

Toate informațiile despre activitățile #NoapteaMuzeelor2017 vor fi disponibile în curând pe website-ul evenimentului:www.noapteamuzeelor.ro.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)