Reading time: 4 minutes

Asociația Salvați Dunărea și Delta, și “Let’s Do It, Romania!”, vă invită la ecologizarea zonei lacului Văcărești, care va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 9.00. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton, susținut de Dorna.

Accesul voluntarilor și distribuirea kit-ului de ecologizare se va face prin două puncte, la intrarea în zona Lacului Văcărești dinspre șoseaua Vitan Bârzești, vis-a-vis de Parcul Auto Vitan și dinspre șoseaua Olteniței, pe strada Săvinești (punct de reper, complex rezidențial Jupiter).

Despre Parcul Natural Văcărești: Pe locul construcțiilor abandonate din groapa Văcărești s-a dezvoltat în ultimii ani un ecosistem natural neașteptat de bogat. Pe cele 190 de hectare se întind canale, lacuri în miniatură, alături de vegetație specifică zonelor umede. Peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești, amfibieni și-au făcut adăpost în ”Delta” Văcărești. Printre scopurile parcului natural se numara educatia, cercetarea, turismul, relaxarea si conservarea. Acesta ar putea deveni o atracție turistică, un loc de recreere și un spațiu de conviețuire în armonie între viețuitoarele sălbatice și comunitatea locală.

Vă invităm să vă implicați în acțiunea de ecologizare, Parcul Natural Văcărești fiind locul de care au nevoie toți cetățenii Bucureștiului. Zona este singura opțiune pentru a rezolva această nevoie a bucureștenilor sufocați de betoane.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account