THE SET IT OFF TOUR: Slow Magic, Giraffage si Mister Lies

  • by

Bucureștiul este pe lista turneului ”THE SET IT OFF TOUR”: Slow Magic, Giraffage și Mister Lies live!

Brain Events pregătește pentru 8 iunie la Control Club București popasul celor 3 producători americani care au stârnit feeling-ul electronic european în acest început de vară: SLOW MAGIC (electronic pop, chillwave), GIRAFFAGE (dream pop, chillwave) și MISTER LIES (psychedelic poP, shoegaze). Evenimentul începe la 22.00 cu warm up-ul pregătit de CLNK (aka Montgomery Clunk) și continuă după scena americană cu un after plănuit de CΛNS.

Evenimentul îi are în centru pe 3 dintre cei mai cunoscuți promotori ai curentului ”beat music artists”, pe Slow Magic, Giraffage și Mister Lies aducându-i la un loc și pasiunea pentru muzica electronică născută din pop, R&B și hip hop. Turneul european pe care l-au început în această primăvară (în cele mai multe orașe cu casa închisă), ”THE SET IT OFF TOUR” (care îi urcă pe scenă pe primii doi alături de XXYYXX, Blackbird Blackbird și Beat Culture) continuă călătoria sub forma treimii americane și în București.

Noua generație: Beat Music Artists, pe scena Control Club
Slow Magic alege să își dezvăluie doar muzica, identitatea sa nefiind cunoscută de publicul larg. Artistul care își ascunde chipul după o mască tribală și care se face cunoscut prin sunete de tobe și beat-uri electro manufacturate live, se intitulează ”prietenul imaginar” al celor înfometați după muzică și după feeling-ul unei tinereți mereu actuale. Primul său album a fost lansat în aprilie 2012 și a însemnat punctul în care Slow Magic a început să fie căutat și promovat pe rețele de socializare din întreaga lume. În scurt timp a devenit un fenomen care ia amploare de la o notă muzicală la alta.
Printre piesele care l-au făcut cunoscut se numără și Corvette Cassette sau Youths, video-urile care îi însoțesc materialele audio frapând prin fir narativ și simbolistică (clipul pentru Feel Flows, realizat de artistul Paris Zarcilla, a fost nominalizat la categoria ”Cel mai bun film de scurt metraj” și ”Cel mai bun videoclip” la Festivalul de Film Independent de la Londra din 2013).

Giraffage (aka Charlie Yin) produce muzică de la 15 ani, cei 23 ai săi plasându-l în continuare în liga tinerilor care au scris istorie pentru electronică, fiind urcat în topul fabuloșilor de XLR8R și de casa de producție Apha Pup (cunoscută pentru nume precum Nosaj Thing, Daedelus și Free the Robots), care l-a împrumutat publicului prin primele albume lansare: ”Comfort” și ”NEEDS”.

Geniul de origine taiwaneză reinventează muzica prin neobișnuitul video-urilor care îl suprind pe canalul YouTube (și care par să aparțină de poluri opuse muzicii pe care o produce cu atât de multă lejeritate) și prin specificul melanjului de pop-soul-R&B scos pe piață în anii ‘90.

Mister Lies (aka Nick Zanca) este renumit pentru piesa devenită simbol al genului muzical pe care se pare că îl creează și reinventează după ce i-a dat naștere (nocturnal pop): ”False Astronomy”, care i-a adus peste 1.500.000 de vizualizări pe canalul YouTube într-un an de la lansare. Inspirat de călătorie, inițiere și descoperiri, artistul s-a lăsat impresionat și influențat de Cartea Junglei, care l-a însoțit chiar și în momentul lansării primului său material discografic, intitulat ”Mowgli”.
Fiecare experiență, fie că este vorba despre o nouă melodie, un nou concert sau un nou turneu, se concluzionează într-o nouă călătorie pentru artistul american, partenerii de drum fiindu-i în permanență fanii vechi și noi care îi justifică experiențele.

CLNK, Montgomery Clunk, Monty, Silviu Badea, este un tânăr producător de muzică electronică din București, renumit pentru colaborările cu artiști precum Cosmin TRG, Dimlite și Ritualz, apariția pe blog-ul american XLR8R și numeroasele dovezi muzicale ce îl plasează în fruntea artiștilor de gen de la noi din țară. Influențat de genul hip-hop, CLNK produce muzică pentru una dintre cele mai sensibile și educate nișe electro, materialele sale discografice (EP-urile SUPERBUS, lansat în 2010 și MONDEGREEN din 2012) lansate prin Error Broadcast aducându-i aprecieri și în afara granițelor.

CΛNS (aka Alex Catana) face parte din același val al producătorilor de beat music, reprezentând noua generație de artiști electronici inspirați de seva hip-hop-ului și R&B-ului autentice. Face parte din crew-ul ieșean Beat Poetry, este stabilit în București și se numără pe afișele evenimentelor electronice de 4 ani. Cele două EP-uri lansate până în prezent (RFLPS în martie 2012 și Beat Tape Vol 1 în iulie 2012) îi recomandă potențialul care îl poate plasa pe viitor în cele mai aplaudate line-up-uri.

Brain Events pregătește scena de la Control pentru americanii Slow Magic, Giraffage și Mister Lies, cu începuturi și finale autohtone. Pe 8 iunie nu se ratează imnurile celei mai sonore dintre națiuni: beat music.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.