Sofa Surfers la ShortsUP

  • by

Sofa Surfers deschid sesiunea de toamna a ShortsUP. Austriecii de vor prezenta, în premieră în România, cel mai recent album și spectacolul vizual care-l însoțește, featuring Timo Novotny.

Sâmbătă, 10 noiembrie, de la 20.00, ShortsUP revine “Cu Viteza Luminii”. Acesta este numele evenimentului ce va reuni scurtmetraje de top despre viața urbană în viteză și un concert-eveniment al austriecilor de la Sofa Surfers.

Începutul de sezon aduce noutăți pentru ShortsUP și pentru felul în care publicul va interacționa cu cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii. Dacă până acum focusul erau evenimentele lunare, din această toamnă acestea devin sezoniere, urmând ca prezența filmelor scurte să se intensifice pe alte medii de expunere.

Pe 10 noiembrie, la Turbohalle, startul ShortsUP se va da în ritmul filmelor scurte sub 10 minute care au în comun personaje ce reacționează la trepidația marilor orașe. Atunci când ziua înaintează cu viteza luminii, și încurcăturile sunt pe măsură.

“Cum să-ți păstrezi jobul de zi” (r. Sean Frewer, Canada, 2012), un scurtmetraj care abia a intrat în circuitul festivalier, e un ghid ironic de urmat în viața profesională și personală. Adaptare după povestirea de succes a Rebeccai Rosenblum, filmul descrie cu umor, dar și căldură, cum e munca de la 9 la 5 într-un zgârie-nori. Rutina este, de fapt, pentru personajul feminin al poveștii, o adevărată junglă în mijlocul orașului.

“Picătura” (r. Léo Verrier, Franța, 2011) e o animație câștigătoare a peste 5 premii internaționale (Premiul juriului la Anima Mundi Animation Festival sau Cea mai bună animație la Cleveland international Film Festival). În prim-plan se află Jack, un personaj cel puțin ciudat, de vreme ce fură tablouri din muzee pentru a le mânca. Devoratorul de artă rămâne însă fără hrană, fiind nevoit să picteze el însuși; o lecție de viață fără predici, plină de învățăminte și haz.

“Pierdută și regăsită” (r. Sam Washington, Marea Britanie, 2011) completează, alături de alte 2 ore de filme, programul ShortsUP “Cu Viteza Luminii”. Comedie neagră despre o femeie care își pierde mașina în parcare, filmul a obținut, între altele, Premiul Publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american dedicat scurtmetrajului.

Filmele scurte sub 10 minute și piesele Sofa Surfers de pe albumul “Superluminal” (2012), cel mai titrat album al trupei, cântat în premieră la București, vor susține ritmul evenimentului ShortsUP timp de 4 ore. Albumul tratează aceeași temă ca și filmele, a înstrăinării și nevoii regăsirii umanității într-o lume globalizată, tehnologizată, pe fugă, dominată de presiunea creșterii economice. Single-ul “World In A Matchbox”, difuzat și de posturile românești de radio, a devenit deja foarte popular în Europa. Concertul va fi însoțit de spectacolul vizual al lui Timo Novotny, artistul care construiește imaginea nonconformistă Sofa Surfers de mulți ani.

Biletele pentru ShortsUP “Cu Viteza Luminii” se vor putea cumpăra prin MyTicket și Eventim la prețul de 40 de lei sau la intrare, la prețul de 50 de lei. Detalii despre programul “Cu Viteza Luminii” și recomandări zilnice de scurtmetraje valoroase găsiți pe site-ul www.shortsup.ro.

ShortsUP este un proiect generat de ORICUM în parteneriat cu Feeder.ro care aduce în atenție cele mai valoroase scurtmetraje din lume. ShortsUP îşi propune să reinventeze felul în care publicul interacţionează cu filmele de scurtmetraj printr-o platformă de expunere unică, ce îmbină filmul cu alte arte conexe. Detalii: www.shortsup.ro.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)