Culese din Cartier – Argatu’

  • by

Subcarpati lanseaza albumul ARGATU’, primul album scos sub colectia “Culese din cartier”. Cele 12 piese pot fi ascultate, momentan, pe canalul youtube al trupei Subcarpati, urmand ca, peste 3 zile, intreg albumul sa poata fi descarcat gratuit de pe site-ul oficial.

Argatu’ este un om simplu, un adolescent de 19 ani din Falticeni, care a iubit si inca iubeste muzica. “Am ajuns sa colaborez cu Subcarpati prin intermediul unui amic din Suceava care mi-a ascultat muzica si mi-a sugerat sa incerc ceva cu ei. Albumul acesta reprezinta oportunitatea de a-mi face auzita munca in toata Romania. Ca mesaj, se intelege de la sine: folclorul romanesc nu a murit!” – Argatu’

In ceea ce priveste planurile de viitor ale lui Argatu’, “acestea sunt inca incetosate. Sunt un adolescent de liceu, cariera mea pe viitor sigur nu va include muzica. Dar va ramane un hobby frumos, la care nu voi renunta niciodata” – Argatu’

Bean: Abia asteptam sa descoperim oameni noi, gata sa scoata underground-ul din folclor, precum Argatu’

Bean: “Albumul lui Argatu’ e fresh. Are mix-ul lui personalizat, medii multe, bass specific. Are sampling inedit, combinatii inedite. Imi place cum iese din zona de instrumentale hip hop doar cu cateva elemente. Lui Argatu’ ii plac rap-ul, muzica electronica, dub-ul, dance hall-ul. Se vede ca a trecut prin multe stiluri ca sa aiba asemenea skilluri, chiar si prin zona de techno – dance floor. Suna si nou, si vechi, in acelasi timp. ARGATU’ este primul material “Culese din cartier”, facut de un singur producator (Argatu’). Dar este primul dintr-o serie”.

Bean: “Un prieten de-al lui mi-a dat cateva piese Argatubeats pe facebook. Mi-au placut foarte mult, am ascultat tot albumul pana la capat si mi-am dat seama ca mai vreau sa-l ascult o data.
M-am gandit ca e pacat sa nu auda lumea de piesele astea si apoi am zis ca e o idee buna sa incepem sa lansam albume individuale “Culese din cartier”. Si asa incepe seria, cu Argatu’. Se mai pregatesc Esqu din Bacau si Georgiana Manaila din Bucuresti. Ei vor scoate, de asemenea, cate un album individual in viitor. Abia asteptam sa descoperim oameni noi, gata sa scoata underground-ul din folclor, precum Argatu. O sa treaca niste ani si o sa se stranga o colectie frumusica”.

* Coperta albumului a fost conceputa de KITRA, acelasi care a facut si coperta “Culese din cartier”, COMPILATIE lansata de Subcarpati in vara anului 2011. La ora actuala, Bean lucreaza la a doua compilatie CULESE DIN CARTIER, ce urmeaza a fi lansata anul viitor.

Leave a reply (we review all comments)