ShortsUP prezinta Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012 @ Biblioteca Nationala a Romaniei

  • by
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012

ShortsUP prezinta Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012 @ Biblioteca Nationala a Romaniei

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012 are loc la Biblioteca Națională a României
Pe 16 23 iunie își dau întâlnire cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii din ultimul an

O dată pe an, scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes pot fi văzute și la București. De cele mai multe ori în premieră sau în proiecție unică în România, filmele scurte, bune și recente ale lumii își dau întâlnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute. Noaptea Lungă a Filmelor Scurte este un eveniment ShortsUP aflat la a 4-a editie ce se va defășura pe 16 23 iunie la nou lansata Bibliotecă Națională a României, outdoor.
Unul dintre filmele-vedetă ale programului, Plimbarea de dimineață (r. Grant Orchard, Marea Britanie, 2011) a câștigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance și a fost nominalizat la Oscar. Animația e bazată pe o povestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster. Un newyorkez întâlnește o găină pe străzile orașului: care dintre cei doi se va dovedi “mai urban” și “mai cool”?
Cu o selecție din ce în ce mai precisă ce include numai filmele premiate sau nominalizate în marile competiții de film mondiale în 2011 – 2012, maratonul va testa rezistența cinefililor până la ora cinci dimineața. Competiția dintotdeauna dintre filme și cărți va cunoaște o scădere “dramatică” pe 16 23 iunie: filmele scurte proiectate afară vor fi privite admirativ de la ferestrele bibliotecii de milioanele de volume. Spotul video poate fi văzut pe site-ul proiectului: http://shortsup.ro/ro/video.
Evenimentul va începe cu un concert live al unei cunoscute trupe românești și va fi animat de proiecții pe clădirea Bibliotecii Naționale, de live cooking și de expoziții.
Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se vor putea achiziționa prin MyTicket și Eventim la pretul de 30 de lei sau în ziua evenimentului la prețul de 40 de lei. Detalii despre noaptea scurtmetrajelor găsiți pe site-ul www.shortsup.ro. ShortsUP, brandul scurtmetrajelor valoroase, e organizat de ORICUM în parteneriat cu Feeder.ro.

Facebook event.

###

ShortsUP este un proiect generat de Asociația Oricum care aduce în atenție cele mai valoroase scurtmetraje din lume într-o platformă de expunere unică, ce îmbină filmul scurt cu artele conexe cinematografiei.

Leave a reply (we review all comments)