Workshop Tipografie cu Razvan Supuran – in fiecare Miercuri la Energiea

  • by
Workshop Tipografie cu Razvan Supuran - in fiecare Miercuri la Energiea

Workshop Tipografie cu Razvan Supuran - in fiecare Miercuri la Energiea

Se spune ca, in spatiul Energiea, daca asculti cu atentie inca poti auzi cate ceva din zgomotul preselor care, in anii 1920, functionau aici aproape fara intrerupere.

Prima utilizare a parterului cladirii ramane inca vie. Prin concept, prin design si de ce nu… prin indeletniciri.

O data pe saptamana, Energiea de azi imprumuta cate putin din spiritul stabilimentului de arte grafice iar Energiea de alta data imprumuta o farama de spatiu de la stabilimentul de informare si experiment urban.

Rezultatul se traduce prin demonstratii tipografice asa cum se intamplau pe vremuri, totul sub coordonarea atenta a lui Razvan Supuran – maestru al hartiei, tipografiei, legatoriei si creator al Atelierului de Carte la Muzeul Taranului Roman – http://atelieruldecarte.blogspot.com

In fiecare miercuri, cam dupa ora 19:30, experimentam impreuna tehnici tipografice si legatorie de carte ca la inceputul secolului trecut. Punem la treaba cele 2 prese vechi, autentice pe care le avem la Energiea, o masina de indoit cotoare Karl Krause datand din 1930, o litopresa Alexanderwerk de prin 1911 precum si prese de mana. Culegem litere de lemn sau plumb, le umplem de cerneluri tipografice si imprimam pe hartie confectionata manual – specialitatea lui Razvan.

Ce imprimam? Posibilitatile sunt multiple si definite doar de imaginatie.

Iar pentru ca scriitura, fie ea chiar si tipografica, merge mana in mana cu cocktail-ul special Energiea, te asteptam la pub sa experimentezi cu formula propusa, in fiecare saptamana.

Atelierele sunt deschise oricui este interesat de acest mestesug atat de frumos si uitat in zilele noastre iar participarea este gratuita.

Pentru mai multe detalii ne poti lasa un mesaj la contact@energiea.ro

Va asteptam maine, incepand cu ora 19:30 la pub, ca de obicei, cu portile deschise si cu presele in functiune!

Leave a reply (we review all comments)