Austrian Dance Days @ Sala Studio a Teatrului Odeon

  • by

Forumul Cultural Austriac prezintă în parteneriat cu Teatrul Odeon si Centrul de Introspectie Vizuala, între 11 – 13 noiembrie 2011 showcase-ul „Austrian Dance Days”. Evenimentul prezintă o radiografie a dansului contemporan și performance art din Austria. Programul conține trei producții recente, care s-au bucurat de succes la public și critici, discuții cu artiștii si proiectii de scurt-metraje. Spectacolele si discutiile cu artistii vor avea loc la Sala Studio a Teatrului Odeon, iar proiectiile de filme la Centrul de Introspectie Vizuala.
Prețul unui bilet la spectacole este de 15,90 RON. Intrarea la filme este libera.

În Austria dansul contemporan este la momentul actual una dintre cele mai dinamice forme de exprimare artistică. Expansiunea dansului contemporan se datorează unor artiști și coregrafi talentați și motivați, unui public în continuă creștere, dar și a apropierii de performance art, care are o istorie impresionantă în Viena. Producțiile prezentate în cadrul acestui showcase ilustrează diversitatea și creativitatea dansului contemporan austriac, nelipsind însă accentele reflexive și investigative.

Solo-ul companiei DANS.KIAS, exposition corps, reprezentat la București de către fondatoarea companiei, Saskia Hölbling, analizează memoria intrinsecă a corpului uman și în același timp povestește despre libertatea mușchilor, care nu poate fi măsurată și este – în toată rigoarea formală de care dă dovadă – o călătorie bogată în asocieri care trimit către culoarea cărnii, luminând palid.
Kabinett ad. Co./Paul Wenninger prin spectacolul Imbue se concentrează asupra proceselor perceptive și a formării realităților. Pentru Imbue a fost creat un cadru în care spectatorul avansează la poziția de furnizor de înțeles. Întro manieră expresivă Wenniger and Kabinett ad Co. dovedesc că percepția simțurilor este întotdeauna și o selecție condiționată.
MADE IN RUSSIA cu Andrei Andrianov și Oleg Soulimenko prezintă o adevărată bătălie a clișeelor dintre est și vest povestind biografiile artistice ficționale ale celor doi artiști. Rezultatul este o combinație absurdă și ilară, un performance de dans contemporan cu adevărat internațional și multicultural.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)