Les Weekends Film Menu @ Cinema Elvira Popescu

  • by

Film Menu şi Institutul Francez din Bucureşti reiau seria de proiecţii „Les Weekends Film Menu” la Cinema Elvira Popescu. Debutând în februarie 2010, evenimentul a adus până în prezent în atenţia cinefililor din capitală aproximativ 40 de lungmetraje vechi şi noi, toate alese cu mare atenţie.

În următoarele săptămâni, înaintea vacanţei de iarnă, vor fi proiectate la Cinema Elvira Popescu în cadrul „Les Weekends Film Menu” aproximativ 20 de filme, unele dintre ele în premieră naţională. Toate filmele vor fi subtitrate în limbile engleză sau română.

Program Les Weekends Film Menu 12-14 noiembrie 2010:

Vineri 12 noiembrie ora 20:00
Les Plages d’Agnès (Plajele lui Agnès), Franţa 2008, subtitrări engleză, 110 minute
R: Agnès Varda
Agnès Varda îşi explorează propriul trecut personal şi artistic într-un mod jucăuş şi inteligent, apelând la fotografii, la filmări din trecut, dar şi la înscenări pline de imaginaţie ale unor tablouri sau opere de artă iubite.

Sâmbătă 13 noiembrie ora 19:00
Ma Nuit chez Maud (Noaptea mea cu Maud), Franţa 1969, subtitrări engleză, 110 minute
R: Eric Rohmer (cu Jean-Louis Trintignant, Françoise Fabian)
Jean-Louis, un catolic devotat, se mută într-un orăşel de provincie şi îşi propune să se căsătorească cu Francoise, o tânără pe care o contemplă de la distanţă în timpul slujbelor religioase. Într-o seară, ajunge împreună cu un vechi prieten acasă la Maud, o femeie recent divorţată, şi sfârşeşte prin a rămâne peste noapte la ea, purtând discuţii filosofice în dormitorul acesteia. A doua zi, premeditează însă o întâlnire cu Francoise, în ciuda faptului că Maud este, după toate aparenţele, femeia vieţii lui.

Duminică 14 noiembrie ora 19
Céline et Julie vont en bateau (Celine şi Julie se dau cu barca), Franţa 1974, subtitrări engleză, 190 minute
R: Jacques Rivette (cu Juliet Berto, Dominique Labourier, Bulle Ogier)
Două tinere misterioase îşi ocupă existenţa diurnă cu soluţionarea unei bizare melodrame desfăşurate într-o lume halucinatorie paralelă.

Despre FILM MENU

FILM MENU este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti şi realizată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul Universităţii. Apare o dată la două luni, începând cu iunie 2009.

Revista îşi doreşte să funcţioneze ca o pepinieră a viitorilor specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea, se implică în realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în cadrul Cinematecii Union în fiecare seară de miercuri a săptămânii şi a proiecţiilor „Les Weekends Film Menu”, în colaborare cu Institutul Francez din Bucureşti.

Revista e distribuită gratuit în cadrul proiecţiilor proprii şi a altor festivaluri de profil din ţară şi poate fi descărcată gratuit în format pdf pe blogul filmmenu.wordpress.com

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi filmmenu.wordpress.com

Leave a reply (we review all comments)