“SERVIM GOGOSI” @ Paradis Garaj

  • by

"SERVIM GOGOSI" @ ParadisGaraj

SERVIM GOGOSI

Miercuri 21 oct. 2009; 20.00 – 21.30 @ ParadisGaraj (Batistei 20, pe langa Ambasada SUA, in dreptul unei biserici)

ParadisGaraj inchide Bucataria de Vara
Presiunea atmosferica ne forteaza sa abandonam dulcele grai si sa flexam muschiul salivar pentru noile bucurii astronomice din Galerii. Amintirea orelor de vara si a mustelor bazaind intens de-asupra textelor dulci-bombon gasite prin simpozioanele contemporane de recreatie ne indeamna la aplecare si deglutitie discreta. Refuzam retetele aplicate fara interventie, chestiunile de bucatarie interna si externa ne raman straine desi sunt ghicite prin aroma vanilata care se simte in targ. Secretele se imprastie cu viteza gandului si rezultatele se vad, aburinde, in masa de consumatori.

SERVIM GOGOSI
Mari, rotunde, pline, pufoase sau crocante, calde ori caldute – gogosile Paradis isi cauta drumul catre tine. Plin de bune intentii, Garajul isi deschide inca o data portita secreta pentru cei increzatori, inspirati si expirati, pentru toate tendintele si cercetarile, pentru formularele si granturile grase, pentru noii veniti si pentru cei ramasi in drum. Asteptam framantarile care vin, ungem uneltele si ne pregatim cu foc!

“Gogoasa este un erou in multe povestiri folclorice europene. Gogoasa grasa este un fel de smiley arhaic. Gogoasa cea grasa e o poveste care raspandita in diferite variante locale in secolul 19 plina de semnificatii proto-caritabile, de binefacere si implicare sociala.In varianta germana gogoasa scapa din tigaia celor trei femei care au facut-o si fuge in padure. Acolo este urmarita de tot felul de animale salbatice care vor sa o infulece, dar ea scapa de fiecare data pentru ca e iute de picior. Pana la urma intalneste trei copii orfani care mureau de foame si, in sfarsit, se lasa infulecata ca sa le potoleasca foamea. Alte istorii inrudite vorbesc despre clatite si turta dulce (ginger bread man).” (Un Consumator)

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.