Taraf de Haïdouks in deschidere la Gogol Bordello!

taraf de haidouks

Taraf de Haïdouks in deschidere la Gogol Bordello!

Din dorinta de a transforma concertul GOGOL BORDELLO intr-un eveniment de neuitat, ne-am gandit ca de antren sa se ocupe Lautarii din Clejani, cunoscuti in intreaga lume sub numele de Taraf de Haïdouks. Ei vor imparti scena cu Gogol Bordello in seara zilei de 17 iunie la Arenele Romane.

Taraful Haiducilor, probabil cel mai de succes export muzical al Romaniei, are in componenta sa trei generatii de lautari din deja celebrul satuc Clejani din judetul Giurgiu, localitate al carei nume a facut inconjurul lumii muzicale.

Istoria Tarafului se intinde pe durata mai multor decenii, insa abia la sfarsitul anilor optzeci intra in atentia publicului si presei internationale odata cu invitatia de a canta la Paris si Geneva, unde au fost primiti cu mult entuziasm. Pana la aceasta data “haiducii” din Clejani cantasera doar la nunti, botezuri si alte petreceri de prin satele Baraganului.

Succesul neasteptat al primelor concerte sustinute in afara granitelor tarii atrage la scurta vreme interesul casei de discuri belgiene Crammed Discs care le propune un contract de inregistrare, urmat in anul 1991 de aparitia albumului de debut al lautarilor, “Musique des Tsiganes de Roumanie”.

Discul este foarte bine primit de critica si este urmat de turnee pe toate meridianele, din Japonia pana in Statele Unite. Tokyo, Paris, Singapore, Londra, New York, Los Angeles sunt doar cateva dintre orasele unde recitalurile Tarafului sunt aclamate cu caldura si aplaudate indelung.

Muzica lor se bucura de aprecieri superlative din partea unor personalitati ca Yehudi Menuhin si componentii Kronos Quartet, cu care de altfel au si inregistrat si cantat live. Peter Culshaw de la Telegraph ii apreciaza ca fiind „Cea mai buna formatie tiganeasca din lume” iar Johnny Depp considera muzica lor ca fiind „Ceva mai presus de orice altceva am auzit”.

In prezent formatia numara 12 membri, cu varste cuprinse intre 20 si 85 de ani si va fi prezenta la Arenele Romane din Parcul Carol impreuna cu catel, purcel, viori si acordeoane, contrabas, tambal, clarinet si fluier.

Biletele pentru concertul GOGOL BORDELLO si Taraf de Haïdouks din 17 iunie 2009 sunt disponibile la pretul de 75 lei pana la data de 21 mai, dupa aceasta data pretul unui billet fiind de 90 lei. Biletele pot fi procurate online de la MyTicket.ro, din reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Librariile Carturesti si din cluburile Control si Fire.

Concertul GOGOL BORDELLO si Taraf de Haïdouks este produs de One Event.

Tags:

1 thought on “Taraf de Haïdouks in deschidere la Gogol Bordello!”

  1. nemaipomenit taraful, l-am vazut acum cativa ani in concert la bucuresti… pur si simplu virtuos!

Leave a reply (we review all comments)