Xmas Party

  • by

x-mas-party

“XMAS PARTY”
Fabien Verschaere
curator: Ruxandra Balaci
asistenti curator: Eleonora Farina, Carmen Iovitu
18 decembrie 2008 – 28 februarie 2009

Vernisaj miercuri, 17 decembrie, 19h00

Timp de doua luni, MNAC prezinta instalatia site-specific a artistului francez Fabien Verschaere.

Verschaere dezvaluie o imagerie profund subiectiva si emotionala, cu o iconografie hibrida. Stilul lui e un mix de referinte: graffiti, desene animate, ilustratii de ev mediu flamboyant, cultura de club, jocuri video sau industria glam.

Povestea de Craciun pe care Verschaere o prezinta la MNAC este transformata intr-un „XMAS PARTY” plin de personaje foarte diferite de cele cu care suntem obisnuitii (Mos Craciun, spiridusi sau reni). Privitorul este atras de desenul naiv, bicolor, cu linie improvizata si cauta figuri recognoscibile din propria biografie sau fantezie. Devine, insa, destul de repede evident ca lumea lui Verschaere e populata de demoni, draci, schelete si alte figuri ale mortii…

Fabien Verschaere traieste si lucreaza la Paris. In ultimii ani a avut expozitii personale si de grup la Palais de Tokyo Paris, Muzeul de Arta Contemporana Lyon, Galeria Michel Rein Paris, Parker’s Box Gallery, New York, Castelo di Rivoli, Torino, CCC Tours. Verschaere a avut participari la Bienalele de la Praga, Tirana si Lyon si a colaborat cu Hugo Boss si Hermes.

MNAC, Calea 13 Septembrie, Bucuresti

Leave a reply (we review all comments)