Vechiul Republik devine Rekino. Actualul Republik continua sa apara.

republik

“În iunie a apărut ultimul număr al revistei Republik în formula redacțională care a impus-o pe piață în ultimii trei ani.

Republik, singura revistă de film și muzică din România, a fost lansată în mai 2005 și își datorează reputația, dobîndită de-a lungul a 39 de numere, spiritului lipsit de compromisuri, tonului dezinhibat și totuși unitar și, nu în ultimul rînd, conceptului inedit gîndit și susținut de echipa redacțională.

În tot acest timp, revista a împărțit lumea filmului și a muzicii în regaluri, remize și rebuturi. A cultivat o atitudine tranșantă. Și-a făcut fani și dușmani. A impus un stil, a avut curajul să meargă contracurentului și nu s-a mulțumit doar să livreze informație impersonală. A ales calea cea mai inconfortabilă și mai contestabilă: aceea a articolelor de opinie și a verdictelor clare.

Pentru membrii redacției, concurența au reprezentat-o revistele de același profil din străinătate. Provocarea a fost să dovedim că o astfel de revistă profesionalizată și branșată la actualitatea locală și internațională poate exista și la noi. Adică, o revistă de colecție, cu o grafică atractivă și texte consistente, dar și cu un DVD gratuit lunar cu filme de autor, în conformitate cu spiritul revistei și cu așteptările cititorilor de la o asemenea publicație.

Din păcate, diferențele de viziune și neînțelegerile dintre bordul revistei și echipa redacțională ne-au determinat să ne retragem din această combinație. Ne-am confruntat cu lipsa unei promovări eficiente (esențială pentru orice publicație), cu bugete de austeritate și o distribuție aproximativă și aproape sinucigașă.

Pentru că sîntem convinși că cititorii au nevoie de o astfel de revistă (care în momentul de față lipsește de pe piață), dar și pentru că cel mai mare capital al ei au fost colaboratorii și grafica peformantă care i-a pus în valoare, am decis să continuăm folosind același concept pe care noi înșine l-am brevetat.

Cu un nume nou și mai incisiv (REKINO), ne puteți accesa deocamdată on-line la adresa www.rekino.ro, blogul interactiv unde îi veți regăsi pe majoritatea redactorilor și colaboratorilor pe care i-ați citit timp de trei ani. Ei vor recupera, zilnic, timpul pierdut de la ultima noastră întîlnire.”

Igloo media va extinde editorial revista Republik

Revista de muzică şi film Republik va fi extinsă la nivel de conţinut de editorul său Igloo media, urmând să-şi menţină formula lunară de apariţie.

Revista va păstra o parte importantă legată de muzică şi film, însă se va extinde către alte zone de interes pentru cei care apreciază muzica şi filmul de calitate: design, fashion, fotografie, advertising. Republik va deveni astfel o alternativă pe piaţa de publishing de la noi, o sursă creativă de informare şi mai ales de inspiraţie pentru cei cărora li se adresează. Revista are în vedere un public cu un consum cultural ridicat, oameni pasionaţi de domeniile respective.

“Decizia de extindere a venit destul de firesc. După trei ani de Republik, am tras linie să vedem cum poate fi imbunătăţit proiectul din toate punctele de vedere. Şi nu bazându-ne pe forecast-uri şi ‘tendinţe ale publishing-ului’ românesc, ci pornind chiar de la ariile de interes ale celor care o citesc. Cineva pasionat de muzică şi film bun este de regulă receptiv la ce se întâmplă interesant şi original în design, fashion, fotografie sau advertising. Cu o redacţie înoită, cu competenţe clare legate de noua formulă editorială şi cu un format grafic pe masură, Republik va funcţiona ca un filtru critic pentru domeniile abordate, selectând ce e cu adevărat creativ de restul pseudo-initiaţivelor existente”, declară Bruno Andreşoiu, director Igloo media.

Republik este editată de Igloo media şi beneficiază de o distribuţie la nivel naţional.

Igloo Media este o companie independentă prezentă de şapte ani pe piaţa editorială din România, fiind cunoscută pentru publicaţiile sale din sfera arhitecturii si designului interior. În afara revistei lunare Igloo habitat & arhitectură, editura mai numără în prezent colecţii precum Igloo Patrimoniu, Igloo Best, Igloo Pocket, Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti, Arhitecturi văzute prin Igloo şi Igloo Guide.

– via rekabu

6 thoughts on “Vechiul Republik devine Rekino. Actualul Republik continua sa apara.”

  1. Pingback: igloomedia inchide revista REPUBLIK | Feeder

  2. Iubesc revista, iubesc echipa redactionala (nu bordul revistei, pt ca asa se spune in SUA, board of trustees ori board of x, ce meserie au cei care lucreaza acolo) si mi-ar fi parut foarte rau daca ar fi disparut de piata romaneasca. Eu o voi sprijini in continuare cum pot.

  3. “…neînțelegerile dintre bordul revistei…”

    Cum o veni asta cu “bordul revistei”? Bordul asta seamana cu cel de la masina, adica plin de luminite si sclipiciuri?

Leave a reply (we review all comments)