COMMON PLAYGROUND 2007

Asociatia Grup Asa in colaborare cu Centrul National al Dansului Bucuresti va invita, miercuri 8 august, orele 19.00 la vernisajul expozitiei de graffiti Commonplayground.
Commonplayground este un proiect care sustine un stil de exprimare artistica tipic culturii de strada : graffiti-ul. Cultura de strada are la baza transformarea spatiului inconjurator in suport de lucru pentru artisti, care il folosesc pentru a re-estetiza peisajul urban.
Asemeni conceptului lui Duchamp sau al lui Manzoni de ready-made, cladirile si spatiile pe care le picteaza devin galerii sau muzee in sine, fara a fi institutionalizate, destinate publicului larg. Esenta graffiti-ului se refera la posibilitatea imensa pe care orice cetatean o are de a folosi spatiul public care ii apartine si a carui monotonie impusa este rupta de prezenta acestor lucrari inserate in aria urbana.
Commonplayground in engleza inseamna loc de joaca comun. Proiectul vorbeste despre spatiul public comun, « locul de joaca » al tuturor, pe care il putem infrumuseta si re-estetiza chiar si intr-un mod efemer, cu lucrari care poate vor ramane acolo unde au fost create sau poate vor dispare.
Artistii participanti sunt RIPO din S.U.A, SINBOY din Marea Britanie/Spania si OBES din Belgia. Cei trei tineri artisti, RIPO, SINBOY si OBES sunt nume deja cunoscute pe plan international, ei fiind invitati sa participe in proiecte, expozitii si manifestari artistice diverse. Lucrarile lor au fost publicate in studii de specialitate despre street art si graffiti. Venind din spatii diferite, de pe doua continente, ei se aseamana prin tipul de arta practicat dar se diferentiaza prin stil.

1 thought on “COMMON PLAYGROUND 2007”

Leave a reply (we review all comments)