Allegria & Vlaicu Golcea

  • by

Allegria & Vlaicu Golcea – o noua provocare pentru ascultatorii de muzica alternativa

Cel mai proaspat proiect fusion, Allegria & Vlaicu Golcea propune evergreen-uri jazzy/pop-rock in maniera clasica, imbracate in electro.
“Cu Allegria am pornit de la teme cunoscute de jazz / pop-rock pe care le-am reinterpretat folosind instrumente clasice – oboi, vioara, viola, violoncel la care am adaugat instrumente traditionale de percutie: bongos-uri, djembe, darbouka, tareya etc.” declara oboista Oana Maris, initiatoare a formatiei.
Concertand pentru prima oara in 2004, Alegria si-a propus sa rupa bariera dintre ascultatorii de muzica clasica sau jazz si cei care prefera muzica pop-rock.
Urmatorul pas a fost colaborarea cu Vlaicu Golcea, unul dintre cele mai importante nume ale fenomenului electro din Romania, compozitor si muzician de jazz, cunoscut publicului din proiecte muzicale de exceptie – Jazz Unit, Aievea, Glidq, East Village sau Shukar Collective.
“Acest moment a urmat firesc unei alte colaborari reusite, Rhapsody Chamber Orchestra impreuna cu Marius Sireteanu, Vlaicu Golcea si Electric Brother pentru evenimentul cel mai tare al anului, Campari Red Passion” povesteste percutionistul Daniel Ivascu.
Allegria & Vlaicu Golcea construiesc o muzica dinamica, un amestec de clasic condimentat cu sunete world-music si electro. Un viitor repertoriu este dedicat colindelor, tratate din aceeasi perspectiva neconventionala.
Cateva piese pot fi descarcate de pe site-ul Allegria – www.allegria.cabanova.ro

Allegria este, alaturi de Imago Mundi si Rhapsody Chamber Orchestra, un proiect marca Pilgrim Music.

Leave a reply (we review all comments)