feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Serile Zeppelin #56 / POST CITY: a state of mind @ MNAC

Thu, 28 Apr 2016 ⏐7:00 pm

Serile Zeppelin - POST CITY: a state of mind @ MNAC

Serile Zeppelin #56 / POST CITY: a state of mind @ MNAC
28 Aprilie, 19:00

Ultima ediție a festivalului Ars Electronica s-a numit Post City. O temă numai bună de prezentat și discutat la o seară Zeppelin. L-am invitat pe directorul festivalului de la Linz, Martin Honzik, să ne prezinte această ediție, și să ne povestească despre orașele care definesc azi ceea ce numim, de fapt, globalitatea, și care-și accelerează expansiunea, de la un continent la altul.

Post City enunță tocmai această situație în care orașele existente se agregă în noi supra-forme de organizare pe care le numim mega orașe, și care apoi vor deveni super mega orașe. Conectivitatea, viteza și mobilitatea sunt elementele cheie ale viitorului. În ce fel designul, tehnologia și cercetarea artistică pot crea scenarii și prefigura soluții pentru o nouă urbanitate globală? iată câteva dintre întrebările pe care le va urmări prezentarea.

Apoi, pentru două ore vă delectăm cu o selecție de animații remarcabile din cadrul festivalului de animații al Ars Electronica, inclusiv premiile și nominalizările din anii 2014 și 2015. Fiindcă e deja cald și vara nu mai are răbdare, terasa și barul vor fi deschise până după miezul nopții, pentru discuții și pus la cale proiecte mărețe, sau pur și simplu pentru o noapte deasupra unui București care se bucură de prezent și visează la viitor.

* Photo showing Animatronischer Arm the u19 – CREATE YOUR WORLD exhibition.
Photo credit: Florian Voggeneder

Details

Date:
Thu, 28 Apr 2016
Time:
7:00 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,
https://www.facebook.com/events/192862704433040/

Venue

MNAC
Muzeul Național de Artă Contemporană, Strada Izvor 2-4
Bucharest, Sector 5 050563 Romania
Phone:
+40 21 318 9137
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.