CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Visul unei Nopți de Vară [teatru] @ Visssual

Thu, 31 Oct 2019 ⏐7:30 pm - Fri, 1 Nov 2019 ⏐9:30 pm

“Visul unei Nopți de Vară” este una dintre cele mai mari capodopere ale dramaturgiei universale. În lectura noastră, trăsătura principală a acestei piese este multidimensionalitatea.

Odată cu Shakespeare coborâm în cele mai adânci compartimente ale psihologiei feminine și masculine. Căutăm să parcurgem cele mai interzise trasee dintr-un bărbat și o femeie. Iar mediul prin care spectacolul parcurge aceste căi este corpul. Întreg misterul întâlnirii dintre bărbat și femeie este spus prin corp: cel feminin și cel masculin.

Piesa “Visul unei nopți de vară” este de fapt povestea unei nunți. Shakespeare face din ceremonialul nunții un spectacol. E probabil cea mai spectaculoasă nuntă …care n-a avut loc niciodată.
E poetică, erotică, fantastică și comică. Mireasa și mirele nu sunt însă niște oameni obișnuiți. Femeia e o superfemeie pe nume Hypolita iar bărbatul e un superbărbat pe nume Thezeu. Noaptea dinaintea nunții o petrec împreună, dar nu în realitate, ci acolo unde se poate întîmpla orice, în vis.

Irina Antonie, Alina Rotaru, Nicholas Cațianis și George Rotaru sunt cei patru actori care preiau absolut toate personajele imaginate de Shakespeare în această piesă și ni le înfățișează nouă.
Nu au o misiune deloc ușoară cu acest spectacol, însă ei fac totul sa para atat de simplu. Cei patru pun pe tavă în fața noastră talentul și timp de aproape doua ore se transformă neîncetat, jonglează cu toate stările posibile și se întrepătrund fără vreo secundă de pauză, iar noi trebuie doar să ne lăsăm purtați de un melanj de teatru şi dans către Visul lui Peter Kerek.

“Visul unei Nopți de Vară”
cu: Irina Antonie
Alina Rotaru
Nicholas Cațianis
George Rotaru

traducerea & regia: Peter Kerek
muzica: Aurelian Stoleriu
video: Kotki Visuals
scenografia: Iuliana Vîlsan
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours
cu sprijinul: Banca Transilvania & McCann Bucharest

Durată – 100 min. (fără pauză)

“Visul unei Nopți de Vară” este o piesă de teatru care face parte din seria de evenimente #SPECTOCULAR, susținută de Consiliul Județean Brașov.

Bilet – [30 lei]
Elevii și studenții au intrare gratuită pe baza carnetului.

Details

Start:
Thu, 31 Oct 2019 ⏐7:30 pm
End:
Fri, 1 Nov 2019 ⏐9:30 pm
Event Categories:
Brașov, culture, theatre
Event Tags:
brasov, Teatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Visssual, Visul unei nopți de vară
Website:
https://www.facebook.com/events/2387344744811515/

Organizer

Visssual
Website:
https://www.facebook.com/visssualreal/

Venue

VISSSUAL
VISSSUAL, Strada Fabricii, Brașov, Romania
Brașov, 500075 Romania
+ Google Map
Phone:
+40 771 556 631
Website:
https://www.facebook.com/visssualreal/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.