feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iată cel puțin 4 motive pentru a veni la Telekom Electronic Beats Festival

Thu, 13 Jun 2019 - Fri, 14 Jun 2019

40lei – 60lei
Cel puțin 4 motive ca să nu ratezi Telekom Electronic Beats Festival

Last updated on June 11th, 2019 at 04:29 pm

Iată cel puțin 4 motive pentru a veni la Telekom Electronic Beats Festival

După cum ai aflat deja, între 13 și 16 iunie are loc la Expirat Halele Carol și platforma Wolff o nouă ediție Telekom Electronic Beats Festival.

Festivalul respiră diversitate culturală și propune un strop de culoare, aer proaspăt, dinamism și energii bune emanate pe scena muzicală locală. Practic, timp de trei nopți (joi, vineri și sâmbătă), artiști și trupe din majoritatea spectrelor muzicii electronice – din prezent și viitor – o să se perinde pe scena din Expirat. Pregătește-te, încarcă-ți bateriile și lustruiește-ți pantofii de dans, pentru că muzica bună o să te lovească din toate părțile.

Dacă încă ești indecis/ă și nu știi unde te vor purta pașii sau ce vrei să faci cu viața ta în weekendul 13-16 iunie, pune pauză dezamăgirii și vino la Telekom Electronic Beats Festival!

Iată cel puțin patru motive pentru care o să-ți anulezi escapada de pe litoral din acel weekend pentru a veni la festivalul organizat de platforma Telekom Electronic Beats.

Bilete găsești disponibile pe bilete.ro/electronic-beats.

Sistem de sunet din viitor: Void Acoustics

Nu te impacienta dacă nu ai auzit de artiștii și trupele din line up-ul festivalului. Telekom Electronic Beats îți garantează că orice muzică ar fi, va suna mai bine decât la (aproape) orice party la care ai ajuns în ultima vreme. Și nu o spune ei, ci inginerul lor de sunet Laurin Joel Schafhausen, cu care au povestit puțin despre asta.

„În cadrul festivalului, vom avea sisteme de sunet diferite, de la branduri diferite. Unul din sisteme este Void acoustics, adică stive mari de subwoofere bidirecționale și faimosul Void Air Motion pe partea de sus (acele goarne impozante, la care dacă te uiți prea mult, riști să te teleportezi pe altă planetă). Un subwoofer bidirecțional este un punct forte major adus sistemului, dacă îl poți personaliza corect. Nu vorbim doar despre un subwoffer care acoperă frecvențele joase, ci de două: unul special conceput pentru frecvențele foarte joase și lente, celălalt menit să acopere frecvențele rapide ale emanate atunci când îți intră kick-ul în piept. Așa că te poți bucura de o experiență completă; o să ai parte atât de acel kick furios și puternic, care o să te țină pe ringul de dans până târziu în dimineață, dar și frecvențele ultra-joase, care funcționează ca un amplificator emoțional”, povestește Laurin.

„Unul dintre celelalte sisteme de sunet este produs de marca cehă KV2 Audio și este complet analogic, ceva aproape imposibil de găsit în zilele noastre. Știu sigur că unii DJi vor mixa de pe vinil și vor avea un mixer analogic foarte bun pe acel sistem, așa că pregătește-te. Te-ai întrebat vreodată care-i faza cu toate discuțiile alea despre analog sound? Vino la festival și ascultă!”

Poți citi aici interviul integral cu Laurin Joel  Schafhausen.

 

Rave for a cause: ia-ți bilet și fă o faptă bună

În caz că îi suspectezi că vor să vândă cât mai multe bilete la festival pentru a putea să își ia – în sfârșit – un elicopter vopsit în magenta, cu care să ajungă mai repede în Miami, mai bagă o fisă. De fapt, în loc de fisă, mai bine cumpără-ți un bilet de aici și fă o faptă bună.

Astfel, 50% din vânzarea fiecărui bilet la Telekom Electronic Beats festival merge către Teach For Romania, un super ONG care pregătește profesori și învățători pentru a deveni modele inspiraționale pentru elevii din mediile defavorizate. Parte din rețeaua globală Teach for All, Teach For Romania caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori și învățători în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile, și lideri transformaționali în comunitățile în care activează. Telekom Electronic Beats a vorbit aici cu patru ambasadori ai Teach For Romania, pentru a afla mai multe despre activitatea lor, ce anume îi motivează să se implice în dezvoltarea calitativă a educației din România și care sunt modelele care le-au schimbat perspectiva în viață. Pentru că înainte de toate, educația este cea mai valoroasă resursă pe care o poate avea un om.

 

Lifestyle market: haine, accesorii, bijuterii și discuri de vinil

Pe lângă diversitatea muzicală din cadrul festivalului (despre care au mai vorbit și vor mai vorbi) evenimentul va integra sâmbătă, 15 iunie, pe timpul zilei, un lifestyle market în sala Galvanizare de la Halele Carol, cu accent pe sustenabilitate, reciclare și tehnologie.

În cadrul târgului vor participa 20 de artiști, designeri și makeri români, recunoscuți atât pe plan local, cât și internațional, care își vor expune creațiile din zona de fashion, design sau artă contemporană: Pure Indie, Lana Dumitru, Consignatia 7, Bumbagr, OP Shop, Remesh, Check Vintage Shop, Turific Hanmade, Minorswing, Tika Lab, Ioana Ciolacu, Alex Simedru, Oana Ancuta Briciu, Sac, Re Sale Shop, Corina Boboc, Kombinat, Purple Flowers, Concepto, Atribut și Argo Art.

Tot în cadrul târgului va exista un pop-up store al faimoasei case de discuri germane Kompakt, de unde fanii își vor putea achiziționa discuri de vinil la prețuri promoționale, precum și alte produse Kompakt.

Dacă vrei să-ți înnoiești garderoba sau să-ți mărești (considerabil) colecția de discuri, nu rata lifestyle market-ul din cadrul Telekom Electronic Beats Festival de pe data de 15 iunie. Intrarea va fi liberă.

 

Muzică pentru toate gusturile: de la techno feminist la indie electronica și synth pop romantic 

În cadrul Telekom Electronic Beats Festival vor participa o serie de trupe și artiști străini (USA, Austria, UK, Suedia, Germania) care te vor ține pe ringul de dans până dimineața.

Între headlinerii care vor fi prezenți la festival se numără duo-ul austriac HVOB (format din Anna Müller și Paul R. Wallner), cuplul londonez de synth-pop/electronica IDER (format din Megan Markwick și Lily Somerville), DJ Seinfeld (artistul din Malmo care a dat peste cap industria muzicală cu hiturile apărute la Deep Sea Frequency, Lobster Theremin sau Endotherm), Raphael Top Secret (tânărul minune din Paris din ce în ce mai activ pe scena deep house internațională) și Donna Leake.

De asemenea, nu ai niciun motiv pentru care să ratezi duo-ul synth-pop Karpov Not Kasparov, precum și seturile DJilor români Bogman, Romansoff, That Couch Funk Collective și Nipple’s Delight.

În spiritul diversității muzicale, programul festivalului include două showcase-uri ale platformelor Discwoman (reprezentată la festival de către artistele Volvox, Umfang, VTSS și Aqua) și Lehult (label berlinez de deep house, reprezentat în cadrul festivalului de DJ Assam, Liem și Epikur). Discwoman este o casă de discuri și agenție de booking fondată în New York în 2014 de către Frankie Decaiza Hutchinson, Emma Burgess-Olson (DJ Umfang) și Christine McCharen-Tran. Platforma a fost creată cu scopul de a promova artistele din industria muzicii electronice internaționale. Lehult este o casă de discuri de deep-house, înființată în 2014 în Berlin. Catalogul discografic include artiști precum Johan Kaseta, DJ Assam, Liem, Eddie Ness, Johan Kaseta, Tony Rainwater, Lucky Charmz și alții.

Cel puțin 4 motive ca să nu ratezi Telekom Electronic Beats Festival

Nimeni nu s-a născut învățat/ă, așa că nu te panica dacă nu ai auzit mare lucru despre artiștii pe care platforma Telekom Electronic Beats te invită să-i descoperi la festival. Majoritatea sunt în premieră în România, așa că lasă deoparte timiditatea, sparge barierele prejudecăților și hai la festival. Dacă faci parte din categoria grea a celor care se plâng prea des că în București nu se întâmplă niciodată nimic nou din punct de vedere muzical și te-ai săturat de aceleași festivaluri cu aceleași line up-uri, acum e șansa ta să descoperi ceva nou. Altfel spus, mai ascultă și altceva. Un pic de diversitate și noutate nu a stricat niciodată nimănui.

Ia-ți acum bilet de pe bilete.ro/electronic-beats.

Venue

Expirat Halele Carol
Expirat Halele Carol, Str. Constantin Istrati, nr. 1
Bucharest, 040542 Romania
+ Google Map
Phone:
0733 974 728
Website:
www.expirat.org
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event© 2004 - 2020 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account