feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziție – Publicații de Arhitectură din România (1990-2017) @ Mezanin

Sat, 18 Nov 2017 ⏐8:00 am - Fri, 24 Nov 2017 ⏐8:00 pm

paro

Cum a evoluat conținutul editorial conectat arhitecturii contemporane din România și cum poate fi „citit” acest lucru în publicațiile de arhitectură, urbanism și design?

Încercarea de a răspunde acestor întrebări s-a concretizat în proiectul cultural Publicații de Arhitectură din România – PARO – inițiat de Igloo media.

În anii ’90, entuziasmul post-revoluționar deschidea România către lume, iar anii 2000 au permis o relativă decantare a subiectelor și pieței de arhitectură. Miezul primei decade a secolului XXI a generat – și în România – un boom al construcțiilor căruia i-a corespuns o bogăție editorială. Criza instalată în ultimii 8 ani a restrâns nu doar bugetele de construcții, ci și pe cele media. Birouri de arhitectură s-au edificat și au început să privească orașul ca resursă, spațiul public ca teritoriu de activare, patrimoniul industrial ca valoare recentă și strada ca loc al comunităților creative. Toate acestea indică o istorie bogată, o substanță de mapări febrile, care merită să fie privită simultan.

Fără o intenție retrospectivă, dar cu o asumată vocație a unei arhive relevante, expoziția #PARO aduce împreună revistele: Revista ArhitecturaArhitext, De Arhitectura, igloo, OctogonRevista Zeppelin și reunește editurile Fundatia Arhitext, EUIM, Editura Universitară „Ion Mincu”, igloomedia, Editura Istoria ArteiEditura OzalidEditura PaideiaEditura Simetria și Zeppelin.

Adresându-se în egală măsură profesioniștilor din domeniul arhitecturii, specialiștilor, studenților, dar și publicului larg, expoziția propune un mod contemporan de întâlnire cu arhitectura.

Expoziția poate fi vizitată între 17 și 24 noiembrie (8.00 AM – 8.00 PM) la spațiul Mezanin de la Palatul Universul, strada Actor Ion Brezoianu 23-25, corp B, etaj 1.

Proiect finanțat de Ordinul Arhitecților din România

Organizer

igloo media
Email:
office@igloo.ro
Website:
https://www.igloo.ro

Venue

mezanin
Str. Ion Brezoianu nr 23-25
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event