feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

‘94 – future: life in Plastic

Fri, 13 Nov 2020 7:00 pm 8:00 pm

‘94 - future: life in Plastic

❗❗ 88% din suprafața apelor marine e poluată cu deșeuri din plastic | în fiecare zi, 8 milioane de bucăți de plastic ajung în oceane | aproape 400 milioane tone de deșeuri de plastic sunt produse anual | folosim 500 de miliarde de pungi de plastic pe an la nivel global | 1 din 3 pești pescuiți pentru consum au ingerat plastic | Marea Neagră este cea mai poluată mare din Europa | România are a doua cea mai slabă rată de reciclare din Europa ❗❗

⏳ Criza globală a plasticului naște în ultimul deceniu conversații publice tot mai aprinse, care incriminează utilizarea acestuia și accentuează responsabilizarea fiecăruia. În timp ce peste tot în lume se creează fronturi comune pentru a reduce/ reutiliza/ elimina plasticul din consum, factorii de decizie nu ajung din urmă risipa, iar mari companii trec cu vederea recomandările de protecție a mediului. Cum poate contribui arta la creșterea conștientizării asupra crizei plasticului?

📣 A I C I S E R E C I C L E A Z Ă P L A S T I C U L D I N A M I N T I R I 📣 ‘94 – future: life in Plastic urmărește o incursiune în memoria subiectivă a materialului investit azi cu cea mai multă ură publică. Pornind din copilăria din plastic a anilor ‘90, trecând prin criza prezentului și până într-un viitor imaginat ca o lume distopică, suntem ghidați pe urmele plasticului nereciclabil purtat în memoria Alinei Tofan.
Născută în 1994, crescută într-o Românie de tranziție, unde plasticul suplinea nevoile și dorințele adulților, Alina Tofan a simțit tot mai greoaie, în ultimii ani, vina și presiunea publică date de efectele consumului nonsustenabil asupra unei planete care se sufocă lent. Întorcându-se la copilărie, la obiecte iconice precum suzeta și primele ei jucării, Alina Tofan transformă această lume înghițită în plastic printr-un gest artistic care trage un semnal de alarmă asupra societății throw-away și a plăcerilor single-use 🗑

Concept, performer: Alina Tofan
Filmare, montaj, visuals: Alexandru Claudiu Maxim
Sound-design: Teo Rădulescu
Asistență filmare: Alexandra Dascălu, Georgiana Vlahbei

Performance-ul va fi stream-uit pe pe canalul de YouTube Plastic. Memorie și Risipă:
https://www.youtube.com/channel/UChUHqI3WjYc1bPvQUt5nmLA
Linkul video-ului va deveni accesibil vineri, 13 noiembrie, de la ora 19:00. Eveniment online cu acces liber. Partener principal: POINT

Proiectul ”Plastic. Memorie afectivă și risipă” este coordonat de Asociația Macaia și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

#plasticmar #plasticvizual #plasticperformance #premieraonline #videostream #ecoawareness #ecoperformance

Details

Date:
Fri, 13 Nov 2020
Time:
7:00 pm – 8:00 pm
Cost:
Free
Event Categories:
, , , , , ,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/2707455296176669/

Organizer

Plastic. Memorie afectivă și risipă
Phone:
0730 411 004
Email:
plastic.memorie.risipa@gmail.com
Website:
View Organizer Website

online

Plastic. Memorie afectivă și risipă

0730 411 004

View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.