(Postponed) Bucharest Fashion Film Festival 2020

Bucharest fashion Film Festival

(Postponed) Bucharest Fashion Film Festival 2020

Bucharest Fashion Film Festival 2020
Ediția #4

Bucharest Fashion Film Festival este primul festival din Romania care explorează zona de interferență dintre modă, film și advertising, prin proiecții, expoziții, dezbateri si workshopuri.

Începând cu această ediție, introducem secțiunea Dressing the Cinema, o selecție de filme clasice și cult ce urmăresc explorarea costumului în film, coagulate sub o umbrelă tematică.

În 2020, Dressing the Cinema e CAMP 👀
Bref, conceptul a fost teoretizat pentru prima dată de criticul american Susan Sontag în 1964, prin care aceasta înțelegea un anumit mod de a vedea lumea ca un fenomen estetic. Esența camp-ului stă într-o înclinație către nenatural, către stilizare și exagerare.

🎟 Biletele vor fi disponibile în curând.

HIGHLIGHTS

• Martin Margiela In His Own Words – eluzivul designer Martin Margiela, care a evitat interviurile și aparițiile în presă timp de 20 de ani, cât a condus propria casă de modă, îi povestește regizorului Reiner Holzemer filosofia din spatele creațiilor sale iconice.

• House of Cardin – prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Veneția, documentarul include imagini de arhivă, interviuri cu Sharon Stone, Naomi Campbell și Jean Paul Gaultier și insight-uri despre imperiul construit de legendarul Pierre Cardin

• X-Ray Fashion – o explorare în VR a circuitului unui obiect vestimentar din fabrică până la consumator.

• Romanian Fashion Film: An Evolution – o expoziție multimedia care mapează evoluția fashion film-ului în România.

• Dressing the Cinema: The Camp Way – o selecție de filme cult și clasice unite sub umbrela estetică a camp-ului.

• Dressing the Body – o selecție de scurtmetraje care abordează din perspectivă antropologică raportul dintre vestimentație și identitate, haina ca simbol.

• Young Talent Showcase – o prezentare de portofolii ale unor tineri regizori, operatori, stiliști și fotografi.

Pe curand! 🌞

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)