JazzTM 2019

jazztm festival 2019

A whole world of sounds, full rising artists and relaxing atmosphere in an urban environment in the centre of Timisoara.

Lineup #JazzTM2019
Laura Mvula
Tank and the Bangas
Aron Ottignon
Moses Boyd Exodus
Zara McFarlane
Yussef Dayes
Jazzmeia Horn
Barabás Lőrinc
ALA.NI
Ishmael Ensemble
Tongue Fu feat. Anthony Joseph, Zena Edwards & Rachel Rose Reid
FrankieZ Experiment & Tereza Catarov
Ineffable
DUMItRIO
Zimbru
Beats-Remedy
Groove Garden
Dov Meraki

Details: www.jazztm.ro

Accesul la JAZZ™ este gratuit!

“Jazz-ul este dintotdeauna un gen de muzică divers şi multicultural, definit astfel încă dinainte ca astfel de concepte să existe, un continuu mix de oameni, sentimente şi muzică. Pornind de la această idee, gestul de a organiza un eveniment important de jazz în Timişoara, un simbol al multiculturalismului în Romania şi în această parte a Europei, e unul natural şi deopotrivă simbolic.

Un festival muzical creează un simbol pentru oraşul care îl organizează, devine parte din identitatea lui şi o întăreşte. Festivalul JAZZ™ vine tocmai să celebreze energia culturală vibrantă a Timişoarei, în Piața Victoriei.

De ce un festival co-finanţat din fonduri publice în Timişoara? În primul rând pentru că este extrem de important să definim cultura ca un bun comun, accesibil oricui şi nu ca un produs comercial disponibil în baza unor reguli financiare. E o formă de a asuma rolul Primăriei Municipiului Timişoara ca şi garant al acestui principiu. Politica culturală este cea care poate defini societatea de mâine, una în care nu ne întrebăm doar din ce trăim, dar şi pentru ce trăim şi cum trăim împreună. E în interesul Timişoarei să găzduiască evenimente culturale de amploare, e în interesul Timişoarei să stimuleze viaţa culturală a cetăţii în toate formele ei.

În 2013 am pus piatra de temelie a ceea ce poate fi unul din cele mai importante evenimente culturale din această parte a Europei, parte a efortului de a obţine titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Încă de la primele ediții am reușit sa atragem artiști precum: Richard Bona, Kurt Elling, David Murray & Macy Gray,Terri Lyne Carrington, Lizz Wright, Al Jarreau, Anoushka Shankar, The Cat Empire, Dianne Reeves, Marcus Miller, Liv Warfield w/ The NPG Hornz, The Chick Corea Elektric Band, Monty Alexander, Miles Mosley & The West Coast Get Down şi Christian Scott.

JAZZ™ 2019 promite să mențină calitatea prestațiilor artistice prezentate în cadrul primelor 6 ediții și să aducă pe scena din Timișoara cele mai importante nume actuale ale jazz-ului mondial. Vă aşteptăm cu drag în 29 iunie – 1 iulie 2018 pentru un eveniment de excepţie, într-un oraş de excepţie.” – Dan Diaconu, Viceprimar al Municipiului Timișoara

 

Leave a reply (we review all comments)