Raving Iran | Clubul de Film Documentar

  • by
Raving Iran

Vă invităm la vizionarea unui film documentar în cadrul Clubului de Film Documentar, un proiect realizat în colaborare cu One World Romania la Școală.

Invitat: Ehsan G Mashadi. Ehsan e muzician și e originar din Iran.

Raving Iran
Susanne Regina Meures / Elveția / 84 min / 2016
Sala de Consiliu, miercuri 24 aprilie, ora 18:00.

Anoosh and Arash sunt doi DJ din Iran. Își spun „Lamă și Barbă“ și împreună se află în centrul scenei underground techno din Teheran. Într-o țară condusă de un sistem care interzice aproape orice formă de expresie muzicală – în special dacă e asociată cu Occidentul și prin urmare „satanică“ – cei doi fac eforturi să găsească un printer unde să-și poată tipări coperta CD-ului neaprobat oficial și să convingă o angajată a Ministerului Culturii și Identității Islamice că nu e nici o problemă că solista are piercing-uri. În încercarea de a evita raidurile și aresturile poliției moralității, cei doi organizează petreceri techno rave în deșert – cu mare success, dar în condiții extrem de periculoase. Când primesc o invitație la cel mai mare festival techno din lume, Anoosh și Arash au în sfârșit ocazia să ia o decizie majoră cu privire la destinul lor de muzicieni.

Two DJ’s in Tehran are battling to play the music they love and set up dance parties. Local regime does not look well at harbingers of western culture of decay so the protagonists need to do big decisions.

Leave a reply (we review all comments)