Întâlniri în atelier – #1

Întâlniri în atelier - #1

Întâlniri în atelier – #1

Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană – #1

Invitat Nicu Ilfoveanu
Gazdă Aurora Kiraly

Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană este un proiect care pune în legătură mai multe generații de artiști și încurajează împărtășirea de cunoștințe și experiență folosind două formate:
– 10 interviuri cu artiști contemporani din zona artelor vizuale care expun internațional și care au abordări și practici artistice diferite;
– 5 ateliere-laborator în cadrul cărora cinci dintre artiștii invitați lucrează cu un grup de tineri artiști timp de 3 zile, oferind consiliere, ghidare și analiză pe proiecte.

Interviurile sunt realizate sub forma unor întâlniri cu public, formatul lor fiind gândit astfel încât să permită întâlnirea cu artiști din diferite generații, pentru a afla cum s-au format aceștia, cum își dezvoltă ideile, care sunt temele care îi interesează, sursele de documentare, raportul cu instituțiile de pe scena artistica românească și internațională. Este o ocazie de a vorbi și a afla mai multe despre modul cum lucrează aceștia și procesul lor de lucru, dar și cum acestea sunt integrate în existența cotidiană.

Întâlnirile sunt gândite pentru studenți / tineri artiști, dar ele sunt interesante pentru toate categoriile de public preocupat de arta contemporană.

Nicu Ilfoveanu are o importantă creație fotografică, de film și editorială iar activitatea sa recentă include expoziții în spații importante, precum: MNAC, București; Fotogalerie, Viena; Fotogalleriet, Oslo; Arsenal Gallery, Poznan; Modern Art Museum Kagoshima, Japonia.
Predă la Departamentul de Fotografie și Imagine Dinamică din Universitatea Națională de Arte din București, unde a și studiat.
O parte din proiectele lui Nicu Ilfoveanu sunt disponibile la aici: www.ilfo.ro.

Organizator: Switch Lab
Parteneri: Universitatea Nationala de Arte, Fundatia Culturala Ilfoveanu, Asociația Galeria Nouă
Proiect co-finanțat de AFCN

Vă așteptăm!

///

Aurora Király abordează domeniul artei contemporane din diverse perspective – ca artist, curator, manager cultural. A absolvit Universitatea Națională de Arte București și Masterul de Management Cultural EcumEst. Din 2007 predă la Departamentul Fotografie și Imagine Dinamică al Universității Naționale de Artă din București. Între 2007-2012 coordonează Mărturii XXI – Revizitând trecutul / O colecție de interviuri video realizate cu artiști, critici și istorici de artă români din diferite generații, produs de Galeria Nouă. Tot în 2007 editează cartea bilingvă (româna-engleză) Fotografia în arta contemporană. Tendințe în România după 1989, publicată de Galeria Nouă la Editura Unarte București. Din 2012 se implică și se interesează constant să dezvolte programe educaționale care să contribuie la înțelegerea artei contemporane de către copii și adulți.
aurorakiraly.weebly.com

SwitchLab este o platformă care reunește un artist-run space și un studio de fotografie, asociere ce are ca scop susținerea producției de proiecte de fotografie contemporană.

Fotografie: Nicu Ilfoveanu, din seria Steampunk autochrome, 2005 – 2006

 

Leave a reply (we review all comments)