Vi me som rom (Si eu sunt rom)

Vi me som rom (Si eu sunt rom)

Vi me som rom (Si eu sunt rom)

O româncă cu iubit rom, un rom despre care nimeni nu știe că e rom, un român-indian (mama româncă, tatăl indian) atât de brunet încât e luat de toată lumea drept rom – trei povești-în-poveste, trei unghiuri din care vedem cu claritate amar-amuzată ce înseamnă să fii rom în România centenarului, după aproape 30 de ani de democrație câștigată cu preț de sânge, sânge de români și de romi, romi vizibili și invizibili.

În Vi Me Som Rom e vorba mai ales de acei romi care nu par din prima sau care par, deși nu sunt. E vorba despre relațiile dintre ei și ne-romi, de pe băncile școlii până la maturitate, expunerea în fața celorlalți, asumare, autoacceptare și mândrie.

Am pus multă duioșie, umor și sinceritate în textul nostru, care este bazat pe experiența noastră reală de viață, precum și pe o cercetare serioasă printre prietenii noștri romi și/sau oameni implicați în promovarea egalității și dreptății sociale. Dacă la finalul piesei te vom aduce în punctul în care să te ridici și să spui Vi Me Som Rom, înseamnă că ne-am făcut treaba bine – și ne vom bucura împreună că ne-am găsit, frați și surori de toate culorile.

DONAȚIE RECOMANDATĂ: 30 de lei.
Studenți/elevi: 20 de lei.

REZERVĂRI AICI: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1hcw98hEEAm-f2i7i-4b9-bGkQe-PznJvWCCNvxOO5lE_nA/viewform?vc=0&c=0&w=1

De: Madălina Brândușe, Mișa Dumitriu, Irina Gâdiuță, Alex Horghidan, Alfredo Minea, Raj, Andrei Șerban.

Mulțumiri: Nona Șerbanescu, Nicoleta Bițu, Marian Ursan, Roxana Marin, Ana Duminică, Dinu Crețu,
David Schwartz, Vasile Gâlbea, Gabriel Chelu, Odette Proboteanu.

Parteneri: Cooperativa Macaz, Carusel, CNCD – Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Liceul Teoretic ”Mihai Viteazu” Caracal,
Liceul Tehnologic Piatra Olt​, ​Liceul Teoretic ”Nicolae Cartojan” ,
Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”

Leave a reply (we review all comments)