Copiii libertății- vernisaj și proiecție de film documentar

Copiii libertății- vernisaj și proiecție de film documentar

Copiii libertății- vernisaj și proiecție de film documentar

Lansăm seria de evenimente culturale din 2019 cu un proiect care investighează libertatea individuală în Europa secolului 21:

FREIRAUM// „Copiii libertății”
Realizator film: Ruxandra Țuchel
Imagine/montaj: Silviu Andrei
Sunet: Valentin Bartolomeu
Asistent producție: Mariana Ioniță

Un film documentar și o expoziție de fotografie care ilustrează cum se raportează tinerii din Lituania la liberul arbitru, un film despre curajul lor de a spune „nu” și despre nevoia de a trăi propriile experiențe.

Pe 30 ianuarie, de la ora 18:00 va avea loc vernisajul expoziției și proiecția în premieră a documentarului „Copiii libertății” realizat de regizoarea Ruxandra Țuchel și de Silviu Alexandru Andrei (director de imagine și fotograf).
Expoziția de fotografie va putea fi vizitată în perioada 30 ianuarie- 8 februarie 2019 // luni-vineri 16:00–20:00; sambata: 10:00-17:00.

Povestea realizării filmului „Copiii libertății” își are originea în proiectul de anvergură FREIRAUM, început în 2017 prin colaborarea a 38 de Goethe-Institute din Europa care, prin aderarea la proiectul FREIRAUM//Sfera Libertății, își luau angajamentul să investigheze cum stau orașele europene la capitolul libertate.

Echipa a fost invitată de Goethe-Institut, în toamna 2018, în cadrul proiectului FREIRAUM, să pornească într-o călătorie în capitala Lituaniei pentru a investiga modul în care tinerii de la Vilnius privesc conceptul de libertate individuală și cum se raportează ei la schimbările social-politice din Europa în ultimii ani.

Ce întrebări apar atunci când cetățenii, oamenii de știință și creatorii de cultură din locuri diferite reflectează asupra noțiunii de „libertate”?

Așadar vă așteptăm pe 30 ianuarie să descoperiți alături de noi ce înseamnă să fii un ”copil al libertății” și să schimbăm opinii despre libertatea individuală în zilele noastre și cum este ea văzută în cele două țări partenere: România și Lituania.

Informaţii suplimentare cu privire la acest proiect se găsesc pe următoarea pagină de internet: www.goethe.de/freiraum.

Leave a reply (we review all comments)