Goethe Fest

Goethe Fest

Goethe Fest

Goethe-Institut DESCHIDE pentru tine!

Goethe-Institut s-a mutat pe Calea Dorobanți 32 într-un sediu format din trei clădiri.

Un Pavilion Cultural, botezat de noi „Pavilion 32”, unde se află biblioteca și sala de evenimente, etajul 1 al unei alte clădiri de birouri de 8 etaje unde funcționăm în 6 săli de curs ultra modern echipate și o a treia clădire care este chiar fosta grădiniță germană și în care se află acum administrația și birourile
departamentelor de cultură și limbă germană, reprezintă noua noastră casă.

În weekendul 5-6 octombrie 2018 va avea loc pe Calea Dorobanți 32 festivitatea de deschidere intitulată Goethe-Fest, un festival de două zile ce are ca tematică jocul.
Pe 5 octombrie deschidem Goethe-Fest, cu vernisarea expoziției „Games and Politics” care este înscrisă în Noaptea albă a Galeriilor. Propunerea noastră este o expoziție de jocuri video care provoacă vizitatorul să reflecteze asupra rolului jocului în societatea actuală și abordează, în plan artistic, tematici precum critica mijloacelor media, migrația, raporturile de putere, rolul sexelor și militarismul. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 5.10-21.10.2018 în următorul interval orar: luni-vineri, orele 15- 20; sâmbătă, orele 11-18 și va fi ghidată pe toată perioada de către doi studenți de la UNARTE.

Goethe Fest

În ambele zile de festival, odată cu lăsarea întunericului, vă veți putea bucura de o proiecție interactivă pe fațada noului sediu, un concept creat de Aural Eye Visions Studio pentru Goethe-Institut. Instalatia vizuală se concentrează pe tematica video games, fiind inspirată din expoziția Games and Politics. Pentru vizualuri frumoase, dacă nu mai aveți răbdare până la Goethe-Fest, îi găsiți pe instagram:
https://bit.ly/2xol6io.

Program 5 octombrie
19:00 Vernisaj expoziție Games and Politics și startul video-mapping-ului Aural Eye
20:00 Prelegere Franziska Zeiner, game designer german și autoare, interesată de componentele social- politice ale jocurilor și gamingului, va ține o prelegere care tratează relevanța politică a conceptului „Personal Games”.

22:30 Start party Goethe!

Prima parte a serii va fi marcată de un concert-performativ susținut de
Karpov not Kasparov. Band-ul este un duet care a început să facă muzică pe baza regulilor și strategiilor specifice șahului. Poate părea complicat, dar rezultatul este întotdeauna o melodie foarte dansabilă, uneori inspirată din folclorul oriental (pentru că șahul este un joc oriental) și întotdeauna amestecată cu un sound în forță, inspirat din muzica de dans a anilor 80. Dacă vreți să știți ce vă așteaptă pe plan muzical, un click pe link vă va conduce în lumea lor muzicală:
https://soundcloud.com/polychromesounds/sets/karpov-not-kasparov-

0:00 DJ-set Orbita Lacustră.

Orbita Lacustră este o căutare, o experienţă colectivă ce îşi propune să descopere sunetele obscure ale spectrului electronic. Această experimentare are la bază influenţa istorică a tehnologiei asupra producţiei muzicale și, insistând asupra diferitelor greşeli ale acestui proces, eroarea tehnică şi disonanţa se fac văzute ca un motor al inovaţiei muzicale.

Vom termina prima zi în pași de dans și lansăm pe această cale invitația tuturor celor care vor participa la Noaptea Albă a Galeriilor să fie curioși și să ne viziteze pe 5 octombrie.

Pe 6 octombrie continuă Goethe-Fest cu un adevărat carusel de momente culturale: Expoziție Games
and Politics • Performance Labirintul Bucuriei • Ateliere de limba germană • Jocuri pentru copii • Sesiuni de board games • Biblioteca Obiectelor • Face Painting cu Livia Fălcaru • Actionbound • Video-mapping Aural Eye.

Program 10.00-20.00:
◊ Expoziția Games and Politics – 18 jocuri video cu teme social-politice care pot fi jucate de către
vizitatori în timpul programului indicat: 10:00-20:00.

Între orele 11:00-12:00/ 15:00-16:00 vor avea loc tururi ghidate.

◊ Performance Labirintul Bucuriei

Punct de pornire: Clădirea A, la orele 11:00, 14:00, 15:00 și 16:00.

O călătorie prin universul emoțiilor, o invitaţie de a explora copilăria, tinerețea și bătrânețea în cele trei clădiri ale noului nostru institut. În această călătorie veți fi însoțiți de actorii Cerasela Popescu, Vera Stoian și Paul Cimpoieru.
Durată: circa 30 minute

◊ Ateliere de limba germană
În workshopuri de 30 de minute participanţii fac cunoştință cu limba germană prin joc şi mişcare: masaj
cu litere, jocuri cu paraşuta multicoloră, activităţi dinamice şi amuzante.
Nivel 0/ A1: 10:00-10:30/ 12:00-12:30 / 16.00-16.30/ 18.00-18.30
Nivel A2/B1: 11.00-11.30/ 13.00-13.30/ 17.00-17.30/ 19.00-19.30

Activități pentru copii:
◊ Odaia Basmelor (10:00-20:00)
Aceasta propune activități diverse destinate celor mari și mici: puzzle-uri, jocuri memory, domino cu
personajele preferate din basmele germane, jocuri de îndemânare etc.

◊ Buttonmaschine (10:00-20:00)
Vizitatorii au posibilitatea să își confecționeze propriile insigne, sub atenta supraveghere a unui adult pe tot parcursul celor 10 ore.

◊ Roata Norocului ( 11.00 – 15:00; 16:00-20:00).
Participanții pot juca în echipe formate spontan din vizitatori un joc de cultură generală ce are la bază diferite aspecte ale culturii germane.

◊ Body Painting cu Livia Fălcaru (12:00-13:30/ 16:00-17:30)
Livia Fălcaru este artist vizual, grafician și ilustrator din România, care se lasă des fascinată de guma de mestecat de pe asfalt, de figurile absolut aleatorii de pe stradă și de plantele supradimensionate din apartamente. Este inspirată de singurătate, de furie, de iubire și de multe altele. Folosind tehnici
analogice și digitale în fiecare lucrare, Livia vede munca ei ca un mijloc de comunicare reală și onestă.

◊ Inaugurare Biblioteca Obiectelor (12:00-13:00)
Biblioteca obiectelor este o nouă etapă a conceptului de împrumut. Trecem de la împrumutul de cărți la împrumutul de obiecte. Ideea este să cheltuim mai puțin și să nu mai achiziţionăm obiecte pe care le folosim doar de câteva ori pe an sau chiar numai de câteva ori în viață. Biblioteca Obiectelor înseamnă un stil de viață mai ecofriendly, mai puține cumpărături, mai mult spațiu și mai mult timp petrecut cu tine!

◊ Teatru la bibliotecă: Cei trei (11:30-14:30)
Momente teatrale „Curcubeu”, actorii Ioana Predescu, George Bîrsan și Vlad Nemeș vor trezi la viață
toate obiectele din Bibliotecă mulțumită energiei lor vibrante!

◊ Board Gaming Session (17:00-20:00)
Evenimentul promovează noua Ludotecă de la Biblioteca Goethe-Institut. Jocul de bază este Catan,
varianta în limba română, pe care îl vom juca îndrumați de un trainer de la Creative Board Gaming.

◊ Actionbound (10:00-20:00)
Cu aplicatia Actionbound poti parcurge Quizz-ul ilustrat de Matei Branea. „Ești destul de hipster für
Berlin?“. Quizz-ul a fost creat de Goethe-Institut special ca tu să descoperi berlinezul din tine și te invită să străbați toate cele trei clădiri ale noului nostru sediu. Scanează codul QR pentru a descărca aplicația și apoi răspunde la întrebări până finalizezi traseul berlinezului.
Și, bineînțeles, ca la orice festival, am pregătit pentru voi o zonă de food and drinks unde vă vor aștepta cu tot felul de specialități cei de la Za German WurstWagen, cafea, Waffel germane și cocktailuri gustoase de la barul special amenajat pentru voi!

După luni de zile de pregătiri, numărăm zilele până la deschiderea oficială, nerăbdători să vă primim în noua noastră casă.

Goethe-Institut DESCHIDE pentru tine!

 

Leave a reply (we review all comments)