DokStation Music Documentary Film Festival / 3rd edition

DokStation la Control Club

DokStation Music Documentary Film Festival / 3rd edition

DokStation Music Documentary Film Festival la Spatiul M60 prezintă, în perioada 13-15 septembrie, trei documentare în premieră națională. Alte locații: Apollo 111 și Control Club.

DokStation la Control Club

Program:
▶ GEORGE MICHAEL: FREEDOM (Extended Director’s Cut)
📌 Joi, 13 septembrie, ora 20.00

▶ WHITNEY
📌 Vineri, 14 septembrie, ora 20.00

▶ THE PUBLIC IMAGE IS ROTTEN
📌 Sâmbătă, 15 septembrie, ora 20.00

👉 Accesul la toate proiecțiile din Spațiul M60 este gratuit. 👈

***

👉 GEORGE MICHAEL: FREEDOM (Extended Director’s Cut)
* Premieră națională *

Regia: George Michael, David Austin / 2018 / 113 min
Trailer ➡ https://youtu.be/X5XGMpZXe9c

Unul din cele mai importante titluri din selecția DokStation de anul acesta, documentarul George Michael: Freedom (Extended Director’s Cut) se concentrează asupra perioadei de formare din viața și cariera artistului laureat la Grammy, culminând cu lansarea albumului său multi-premiat, “Listen Without Prejudice Vol. 1”, și cu celebrul proces intentat casei sale de discuri. Filmul explorează și latura personală a muzicianului, aducând în discuție moartea partenerului său, Anselmo Feleppa.

👉 Whitney The Film
* Premieră națională *

Regia: Kevin Macdonald / 2018 / 120 min
Trailer ➡ https://youtu.be/9V_yl-A06eg

Whitney Houston a fost vocea unei generații, cu peste 200 de milioane de albume vândute, la nivel internațional. Whitney este singurul artist de până acum care a ocupat de șapte ori consecutiv prima poziție a clasamentelor muzicale din Statele Unite.

Provenind dintr-o familie de muzicieni respectați, lui Whitney i-a fost scris să fie luată din grupul gospel în care cânta și pusă în fruntea scenei muzicale internaționale. La rândul său, a inspirat o generație întreagă de cântărețe, de la Mariah Carey la Beyoncé, iar interpretarea de neuitat a imnului The Star-Spangled Banner a readus în prim-plan o piesă ce fusese prea mult timp ignorată de artiștii de culoare.

Însă toate aceste realizări notabile s-au transformat în note de subsol, într-o poveste despre dependență și auto-distrugere. În timp ce articole picante umpleau ziarele de scandal, Whitney avea vocea unui înger pe scenă și se lupta cu demonii în afara ei.

Realizat de cineaști laureați cu Oscar: regizorul Kevin Macdonald (MARLEY, TOUCHING THE VOID) și producătorul Simon Chinn (MAN ON WIRE, SEARCHING FOR SUGAR MAN), documentarul oferă publicului o perspectivă unică asupra vieții lui Whitney Houston, un portret onest al unui artist talentat, narat de persoanele din anturajul său.

Beneficiind de acces necenzurat la familia și colaboratorii lui Whitney, filmul prezintă în exclusivitate imagini și înregistrări audio din sesiuni de studio și spectacole, cu scopul de a pune viața și cariera artistei într-o lumină nouă, într-un tribut adus uneia din cele mai mari vedete ale scenei muzicale internaționale.

👉 The Public Image Is Rotten
* Premieră națională *

Regia: Tabbert Fiiller / 2017 / 103 min
Trailer ➡ https://youtu.be/_Euql2A3pnQ

După destrămarea trupei Sex Pistols, John Lydon (a.k.a. Johnny Rotten), a înființat Public Image Ltd (PiL) – formația inovatoare care a rezistat aproape de 15 ori mai mult decât prima. Cu noul său demers, John Lydon Official a redefinit nu doar muzica ci și sensul termenului originalitate, reinventându-și constant abordarea muzicală și aderând la idei radicale despre integritate artistică.

În documentarul The Public Image Is Rotten, foști și actuali colegi de trupă, precum și figuri emblematice ale industriei muzicale – Flea, Ad-Rock și Thurston Moore – contribuie cu mărturii personale la imagini de arhivă electrizante (inclusiv instantanee și înregistrări audio de la faimosul Ritz Show). Cu binecunoscutul său umor acerb și o candoare imprevizibilă, Lydon oferă spectatorilor o perspectivă inedită în culisele uneia din cele mai influente și controversate cariere muzicale.

***

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival are loc în perioada 13-16 septembrie 2018, în mai multe locuri din București. Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la www.dokstation.ro. Biletele s-au pus în vânzare pe Eventbook.ro.

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor avea loc la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza Romania Mall.

A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată Wearebasca și Asociația DokStation. Parteneri: CNC, Centrul Cultural European Sectorul 6 – Primăria Sectorului 6, Cohn and Jansen JWT, Control Club, Apollo111, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar, Cărturești.

Parteneri media: Music Channel, Tanănana, BlitzTV, Radio România Cultural, Scena9, Banchiza Urbană by Igloo, Noizz.ro, HipHopLive, Feeder, HipHopNews.ro, InfoMusic.ro, Verbs describe us, AaRC.ro, Festivalier, GOKID!.

Leave a reply (we review all comments)