MNAC CAUTĂ PROPUNERI PENTRU PERFORMANCE ART

MNAC CAUTĂ PROPUNERI PENTRU PERFORMANCE ART

MNAC CAUTĂ PROPUNERI PENTRU PERFORMANCE ART

Programul de Arte Performative MNAC va produce o serie de performance-uri pe parcursul anului 2018. Programul este dedicat artiștilor din afara matricei. Mizele sunt declanșarea unor noi modele artistice și de producție, noi discursuri, noi strategii de intervenție în realitatea publică și, mai ales, de asumarea unor politici de suport ale comunității artiștilor de performance art în România.

Proiectul oferă artiștilor spațiu de repetiții, producție, onorariu, laborator colectiv și cazare (pentru cei din afara Bucureștiului) în care să conceapă lucrările, să le prezinte public și să dialogheze. Dorim să producem de preferință lucrări solo sau duo, incluzând muzică, live art, site-specific, artă relațională, spoken word, poezie, performance durațional și alte forme de expresie live.

Așteptăm propunerile la adresa performance@mnac.ro, până la 20 martie 2018. Aplicația poate fi descărcată și completată de aici.

În perioada 20-30 martie vor avea loc întâlnirile cu echipa MNAC, iar în data de 5 aprilie vor fi anunțați artiștii selectați. Între 10 aprilie și 1 noiembrie proiectele vor fi produse urmând să fie prezentate la MNAC și în spațiile partenere.

Programul de Arte Performative al MNAC este condus de Ioana Păun, producătoarea asociată este Biatrici Cozmolici iar suportul tehnic A/V este asigurat de Laurențiu Coțac. Partenerii proiectului sunt Le Phenix Franța, Art Portal Hungary, Asociatia ColectivA din Cluj Napoca și Compania Fapt din Iași. Acest proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Leave a reply (we review all comments)