Expoziția Un vis locuit / Un rêve habité

  • by
un vis locuit

Muzeul Național de Artă al României (MNAR), Delegația Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii și al Imaginii imprimate din La Louvière organizează expoziția de artă grafică Un vis locuit / Un rêve habité.

Realizată în cadrul Programului de cooperare dintre Valonia-Bruxelles şi România, aceasta este deschisă în perioada 29 septembrie 2017 – 28 ianuarie 2018, în sălile Kretzulescu.

Expoziția Un vis locuit / Un rêve habité are ca tema arhitectura. „Uneori miză politică, prin aceea că structurează spaţiul, alteori purtătoare a unei viziuni economice şi ecologice, arhitectura apare ca o forță de reconstruire a orașelor, fie că este vorba de Bruxelles sau Bucureşti” (Eric Poppe, Delegat Valonia-Bruxelles la București).

Selecția cuprinde lucrări de grafică realizate de șapte artişti belgieni francofoni: Pol Bury, François Schuiten, Luc Schuiten, Luc Van Malderen, Anne Dyckmans, Thierry Lenoir și Thierry Wesel. Operele de artă expuse invită la armonizarea şi ordonarea haosului, mijlocind totodată o călătorie stranie printre visurile artiștilor, inspirați de „construcția” și „de-construcția” din și prin arhitectură. Aceste imagini, care deseori se imprimă în memoria colectivă, au dat naştere unor serii de gravuri legate nu atât de ilustrarea unei teme, cât mai ales de explorarea unui motiv sau a unei idei.

Parteneri:
Delegația Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii şi al Imaginii imprimate din La Louvière

Curatori:
Dominique Durinckx, Custodele colecţiilor Centrului Gravurii şi al Imaginii imprimate din La Louvière;
Catherine De Braekeleer, directoarea Centrului Gravurii şi al Imaginii imprimate din La Louvière;
Véronique Blondel, responsabila conservării colecțiilor Centrului Gravurii şi al Imaginii imprimate din La Louvière.

Expoziția este deschisă între 29 septembrie 2017 și 28 ianuarie 2018

Muzeul Național de Artă al României, Sălile Kretzulescu
Program de vizitare:
miercuri – duminică, 11.00 – 19.00 (până în 30 septembrie) / 10.00 – 18.00 (octombrie – ianuarie)
Bilet de intrare: 10 lei
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună

Leave a reply (we review all comments)