CineMacaz – I’m not your negro @ MACAZ

  • by
CineMacaz - I'm not your negro @ MACAZ

CineMacaz – I’m not your negro @ MACAZ
25 Aprilie, 21:30

James Arthur Baldwin (02.1924 – 01.1987) a fost un scriitor, dramaturg, poet, critic social si militant afro-american. Una din cele mai cunoscute colectii de eseuri ale sale, Notes of a Native Son (1955), exploreaza clivajele rasiale, sexuale si de clasa in societatile occidentale, si in special in cea americana de la mijlocul secolului XX.
In anul 1979 James Baldwin ii scrie o scrisoare agentului sau literar in care isi descrie urmatorul proiect – Remember This House. Cartea pe care intentiona sa o scrie era o relatare personala si revolutionara a vietilor si asasinatelor succesive a trei dintre prietenii sai apropiati – Medgar Evers, Malcom X si Martin Luther King (toti 3 militanti dedicati anti-rasisti afro-americani). Autorul a murit in 1987, neapucand sa scrie decat 30 de pagini din propusul jurnal. In 2016, regizorul Raoul Peck (“Lumumba”,2000) incearca sa imagineze continuarea cartii neterminate de Baldwin. Filmul este o incursiune in istoria negrilor din SUA, care pune in legatura trecutul miscarii Civil Rights cu prezentul #BlackLivesMatter.

Proiectia filmului va incepe la ora 21.50 fix, in transmisiune directa online.
Filmul este urmat si de un interviu in direct cu regizorul, pe care-l vom difuza, in functie de interesul spectatorilor.

Leave a reply (we review all comments)