Jazz in the Grass 21: Irina Sarbu – Colors of Brazil @ Grădina Floreasca

  • by
Jazz in the Grass 21: Irina Sarbu - Colors of Brazil @ Grădina Floreasca

Jazz in the Grass 21: Irina Sarbu – Colors of Brazil @ Grădina Floreasca
17 August, 19:30

Într-o frumoasă seară de vară, la Grădina Floreasca, vocalista Irina Sârbu și colegii ei de trupă propun publicului de toate vârstele un splendid program de bossa nova. Gen muzical cu totul aparte, reprezentativ pentru temperamentul brazilian, bossa nova este rezultatul spectaculos al fuziunii dintre tradiționala samba și stilul jazz.

Părintele bossa novei este brazilianul Antonio Carlos Jobim, unul dintre artiștii preferați ai vocalistei. Printre piesele intrate definitiv în patrimoniul muzical cu statut de jazz standards se număra Garota de Ipanema, Brasil, Agua din Beber, Samba de uma nota so, Dindi , Chega de saudade, Corcovad, iar Irina Sârbu le are pe toate în repertoriu. Timbrul cu totul special al vocii sale – cald, catifelat, sensibilitatea, temperamentul exploziv atunci când este cazul și imaginația improvizatorică spectaculoasă asigură interpretărilor sale un farmec unic.

În concertul de la Gradina Floreasca îi vor sta alături personalități de prim rang din peisajul jazzului românesc: chitaristul Alex Man, pianistul Puiu Pascu și contrabasistul Ciprian Parghel. Un concert perfect pentru o seară caldă de vară care ne duce cu gândul la Brazilia.

Grădina Floreasca, oază de verdeață localizată în inima orașului, dar atât de departe de grijile cotidiene, “Jazz in the Grass” prezintă o nouă serie de concerte create pentru a încânta pasionații de muzică jazz. La o cină delicioasă pregătită cu drag de Chef Păpuș și acompaniată de un pahar sofisticat de vin, serile de răsfăț muzical propun relaxare pe pajiștea grădinii, într-o atmosferă muzicală selectă.

JAZZ SYNDICATE LIVE SESSIONS, partenerul și co-organizatorul stagiunii, vă propune pentru acest sezon o serie de concerte cu adevarat de excepție, găzduite de Sala Radio din București (mai multe detalii pewww.eventim.ro):
* ELEVATION (USA) feat. Lucian Ban – “Songs from Afar” – 6 Octombrie
* JACK DeJOHNETTE feat. RAVI COLTRANE: 3 Noiembrie

Leave a reply (we review all comments)