Spotlight International Light Festival @ Bucharest

  • by
Spotlight International Light Festival @ Bucharest

Spotlight International Light Festival @ Bucharest
5 – 8 Mai, 20:00

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București vă invită la deschiderea oficială a celei de a doua ediții Spotlight – Bucharest International Light Festival, ce va avea loc joi, 5 mai, de la 20:30, în Piața George Enescu. Zoli Toth Project și britanicii de la Lords of Lightning sunt primii artiști care te vor face să vezi Capitala într-o altă lumină, din centru și până-n cartiere.

Un show dinamic și captivant dă startul Festivalului – Lords of lights este un spectacol ce pune în scenă puterea electricității, la limita dintre realitate și fantezie. Eroii fantastici ai acestei instalații folosesc bobina Tesla pentru a-și arunca fulgere.

Cel mai nou proiect al reputatului muzician Zoli TOTH aduce în scenă instrumente clasice și neconvenționale, pe ritmuri pline de energie ce îmbină teme de inspirație folclorică și un sound complet nou. #COCOON este cel mai nou show marca Zoli TOTH Project, un spectacol plin de dinamism și energie. Zoli TOTH Project va deschide Spotlight Festival cu un fragment din #COCOON.

După evenimentul de deschidere instalațiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară și Piața Națiunile Unite, în perioada 5-8 mai, între orele 20:30 și 23:00.

Printre atracțiile din acest an se numără și video-mapping-ul realizat de Mindscape Studio, Odă Bucuriei, care marchează Ziua Europei (9 mai). Cercul Militar va fi scena unui poem vizual de forme și culori spus pe acordurile lui Ludwing van Beethoven, în a patra mișcare a Simfoniei a 9-a. Mulțumiri Societății Române de Radiodifuziune și Electric Brother.

O altă instalație de neratat este cea realizată de artiștii români de la Aural Eye Visions Studio, proiectată pe clădirea BCR. Holo face este o hologramă de proporții uriașe, care vă oferă ocazia să controlați chipul unui zeu de lumină, uriaș ca dimensiuni și prezență.

 

Descoperă toate atracțiile pe site-ul festivalului http://spotlightfestival.ro/

 

Anul acesta, Spotlight stă sub semnul candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Prioritățile București 2021, printre care accesul la artă și migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia orașului, se oglindesc și în programul festivalului: Spotlight va fi prezent și în cartierele bucureștene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice – Foișorul de Foc, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Statuia geniului „Leul”.

Zoli TOTH:

Am creat #COCOON din dorința de aduce ceva nou pe piața muzicală din România. Am lucrat cu migală la fiecare piesă, coregrafie, efect, în încercarea de a transmite un mesaj optimist, de a spune fiecăruia în parte prin muzica noastră că ne putem reinventa, că un nou început ne așteaptă oricând, că îmbrățișând viața, renaștem.

Spotlight Festival este o reprezentare perfectă a valorilor și a mesajului pe care ne dorim să le transmitem. În afară de prestigiul și notorietatea pe care le-a câștigat, în afară de artiștii de primă mână pe care îi aduce împreună, Spotlight Festival reușește să pună în lumină lucrurile frumoase care ne înconjoară și ne bucură prin abordări inedite, provocând practic la reinventare! Suntem onorați să fim parte a acestui festival.”

 

Accesul la eveniment este gratuit.

 

 

Leave a reply (we review all comments)