Soundczech – Lesní zvěř, Floex, herne si ViLLΛGE

Facebook event.

Lesní zvěř şi Floex
herne si ViLLΛGE

13 octombrie de la ora 21:00 la Clubul Taranului\

FLOEX
Muzică electronică cu clarinet

Fără îndoială capul de afiș al acestui festival, Tomáš Dvořák, cunoscut mai bine ca Floex este un talentat tânăr compozitor, muzician, artist grafic și absolvent al Academiei de Arte Frumoase, cel mai cunoscut musician și compositor ceh contemporan al momentului.

Floex cântă și compune muzică din 1996. Din copilărie a învățat să cânte la clarinet, acesta devenind un instrument cheie pentru muzica lui. În 2001 a lansat albumul său de debut Pocustone, care combină genuri relativ izolate ca nu-jazz, electronică și muzică contemporană. Zece ani după debut Floex lansează Zorya. Cel mai profund album al artistului explorează muzica acustică (mai ales minimalism clasic) și muzica electronică contemporană. Albumul, al cărui titlu este inspirat de zeița slavă Zorya Polunochnaya prelucrează muzică adâncă, subconștientă, cu atmosferă nocturnă.

Floex cântă în concert cu o trupă – Sára Vondrášková – voce, Tomáš Dvořák – partea electronică, clarinet și midiclarinet, Jirka Javůrek – clarinet, midiclarinet și bas clarinet, Marián Petržela – tobe.

LESNÍ ZVĚŘ
Un altfel de jazz

Lesní zvěř sunt o trupă din Brno, care cântă un amestec energetic de nu-jazz, acustic drum’n’bass și muzică psihedelică. Formația s-a format în 2001 și s-au concentrat în principal pe cântări live, utilizând conceptul de performance muzical. Albumul de debut, numit simplu Lesní zvěř a fost scos în 2009, de către Indies Scope Records. Formația a cântat în cadrul multor festivaluri din Republica Cehă și a luat parte la câteva proiecte multimédia, printre care crearea unui soundtrack alternativ live pentru filmul Santa Sangre al lui Alejandro Jodorowsky.

Compozițiile lor cuprind, de la piese regulate la chestii improvizate, atunci când pur și simplu las muzica să conducă spontan în direcții neașteptate. „Noi nu percepem Nu-jazzul ca pe o muzică legată în mod necesar de jazz, în sensul clasic al cuvântului. Este mai mult un teren comun, un punct de plecare plin de libertate și spontaneitate, care nu este limitat de definiția genului și ne lasă să explorăm imaginația”.

Tags:

1 thought on “Soundczech – Lesní zvěř, Floex, herne si ViLLΛGE”

Leave a reply (we review all comments)