The Rapture – Ben Westbeech – Tanner Ross

  • by

ABSOLUT COLOR prezinta
╍╍╍╍╍╍╍╍╍╍╍╍
THE RAPTURE (dj set)
BEN WESTBEECH (live)
TANNER ROSS
╍╍╍╍╍╍╍╍╍╍╍╍

29.09.2012.
SALA POLIVALENTA – FOAIER (CALEA PISCULUI NR. 10)

Facebook event

ABSOLUT COLOR prezinta pe 29 septembrie la Sala Polivalenta, in foaier, THE RAPTURE, intr-o formula de dj set cu toboşarul Vito Roccoforte şi clăparul multi-instrumentist Gabriel Andruzzi.

Alaturi de ei, pentru a doua oara in Romania, vine britanicul BEN WESTBEECH, iar ca premiera, TANNER ROSS, partas al label-ului Wolf + Lamb si bun camarad al celor de la SoulClap.

In deschidere: Victor Stancov.

Pretul intrarii este de 20 lei pana in ora 00:00 si 30 lei dupa.

THE RAPTURE (dj set) // New York, US

http://www.facebook.com/pages/The-Rapture/133896639724

Indie rockerii de la The Rapture vin din San Francisco. Cu siguranţă v-aţi petrecut multe nopţi cu ei pe MTV 2. Trupa e un lanţ dement de substanţe perfecte de dans adunate din Post-Punk, Dance-Punk, Acid House, Disco, Electronica. S-au format în 1998, după ideea bateristului Vito Roccoforte şi cea a vocalistului/chitaristului Luke Jenner. S-au mutat la New York, basistul iniţial a fost înlocuit de Matt Safer şi băieţii au început să plece în turnee dezlănţuite prin toată America.

În 2001 ei au lansat solarul EP cu şase piese ”Out Of The Races And Onto The Tracks” la Sub Pop Records. The Rapture au fost practic precursorii Post-Punk Revival care se forma în anii 2000. Multi-instrumentistul Gabriel Andruzzi a venit în gaşcă în 2002. Primul lor disc full lenght, cu care au dat marea nebunie, al doilea din discografie după debutul Mirror, aşa cum îşi
amintesc şi mulţi dintre voi, a fost „Echoes” în 2003! În ianuarie 2004, The Rapture au plecat în turneu cu Funeral For A Friend la NME Awards Tour, împreună cu Franz Ferdinand şi The Von Bondies. Mai târziu, în acelasi an, s-au trezit pe scena Curiosa Festival în acelasi loc cu Interpol, Scarling, Mogwai, Cursive, The Cooper Temple Clause, Head Automatica si proprii lor idoli: The Cure.

The Rapture au lansat mai apoi în septembrie 2006, fantasticul Pieces Of The People We Love, scos prin Universal Motown Records şi produs de Paul Epworth, Ewan Pearson cu Danger Mouse. Discul numărul patru din carieră, In The Grace Of Your Love, a ieşit fix acum un an, în septembrie 2011, dupa o pauză lunguţă de cinci ani, timp în care solistul Jenner a frecventat destul de des corul bisericii. Primul single de pe disc, “How Deep Is Your Love?”, este profund influenţat de muzica bisericească şi este una dintre interpretările lui reflectate din genul Gospel.

La Bucureşti ne vedem cu Vito Roccoforte şi Gabriel Andruzzi! Nu ezitaţi să vă aduceţi cei mai performanţi pantofi de dans!

BEN WESTBEECH // Bristol, UK

http://www.facebook.com/benwestbeech

Ben Westbeech e originar din Bristol, iar acum locuieşte la Londra. De profesie violoncelist şi cu o voce excepţională, influenţele lui se întâlnesc la intersecţii de House şi Soul cu Jazz şi Hip Hop. Ben a dat mai întâi primul său single, “So Good Today”, pe un CD, unei prietene din Londra.

Două luni mai târziu, aceasta i l-a adus la cunoştinţă celebrului Gilles Peterson care s-a îndrăgostit imediat de piesă. Asta a condus în scurtă vreme la semnarea lui Ben cu noul label al lui Peterson, Brownswood Recordings. Debutul lui Ben Westbeech s-a petrecut, aşadar, destul de repede, sub forma discului Welcome To The Best Years Of Your Life lansat în 2007. Mai târziu, el a apărut live la Later… with Jools Holland, în aceeaşi ediţie cu Paul McCartney şi Björk. De asemenea, face mai frumoasă cu vocea lui şi celebra “Squeeze Me”, single al celor de la Kraak & Smaak, piesă de pe albumul “Plastic People” scos în aprilie 2008. În anii urmatori, el a participat pe cântecul “I Can See”, ce reprezintă primul single de pe discul Jazzanova numit “Of All The Things”, scos în ianuarie 2009 prin Verve/Universal. Ben se aude şi pe creaţia “Shame” lansată de DJ Marky & Artificial Intelligence. Ben este deja cunoscut că lucrează foarte mult alături de Professor Green (producţie pentru noul album), Kutz (Soul Jazz), Redlight (de la Lobster Boy) şi Rusko (Mad Decent).

În 2009, House label-ul Strictly Rhythm l-au contactat pe Ben şi i-au propus o colaborare. Foarte încântat de propunere, acesta a început lucrul la ceea ce avea să devină, luni mai târziu, al doilea său disc de studio – cu un nume inspirat poate şi din întâlnirea la Jools cu Björk – There’s More To Life Than This. Discul lansat acum un an, pe 12 septembrie 2011, include o mulţime de colaborări fabuloase cu prietenii lui de la Soul Clap, dar şi cu deja consacraţii Henrik Schwarz, MJ Cole, Motor City Drum Ensemble şi Georg Levin. Ben descrie materialul ca fiind mai degrabă inspirat de House, decât un disc propriu-zis de House. Single-ul “Falling” de pe disc a fost lansat în martie anul trecut cu remixuri The 2 Bears, Deetron şi Dark Sky.

Ben produce şi mixează şi cu alias-ul Breach. Piesa “Fatherless” a fost lansată la casa PTN , devenind un adevărat imn pentru 2011, fiind inclusă în seturile multora dintre DJ-ii de Techno şi Dubstep, clasându-se totodată şi pe un elegant loc 13 în topul Resident Advisor – Tracks Of The Year. Sub numele Breach el a lansat piese şi la label-ul Dirtybird al binecunoscutului Claude VonStroke sau prin Catz n Dogz, plănuind totodată materiale proaspete şi prin casa Lobster
Boy, label-ul colaboratorului şi prietenului Redlight.

TANNER ROSS // New Jersey, US

http://www.facebook.com/TannerRossMusic

Tanner Ross a crescut în New Jersey într-un mediu familial influenţat de muzică bună, veche şi nouă. A avut de unde împrejurări să crească atât de frumos într-un splendid producător şi DJ cu fani în toată lumea.

Liceul l-a surprins făcându-şi de cap într-o mulţime de trupe, trecând prin toate stilurile cât ai zice Sunet!: de la Funk la Punk, ajungâng la o adevărată manie pentru studiul sintetizatoarelor şi la o deplină fascinaţie pentru Producţie la Berklee College Of Music din Boston. Captivat de muzica electronică underground, n-a durat mult până a început să lucreze propriile sale creaţii. Atât de bine că s-a văzut curând deja lansat prin case de discuri ca Dirty Bird, Freerange, Airdrop şi Culprit , ce natural l-au condus spre DJing, loc din care s-a ales cu prieteni buni în băieţii de la Soul Clap, iar călătoria lui muzicală a putut deveni mult mai clară. După facultate, cu un „triliard” de proiecte muzicale în minte, Tanner Ross şi-a început un foarte interesant periplu muzical prin State şi prin restul certelor Mecca-uri de muzică de dans, cum ar fi Fabric-ul londonez şi Watergate-ul berlinez…

Alături de Soul Clap, a dat naştere supergrupului SECT, ridicând Bostonul pe culmile faimei audio binemeritate, dar ocupându-se între timp şi de o carieră solo cu adevărat strălucitoare, cu release-uri la !K7, Double Standard, No 19 şi deja clasicii Wolf + Lamb. Ceea ce se petrece în 2012. Este lucrul la un nou album la Wolf + Lamb, tone de remixuri şi, absolut evident, prezenţa live la evenimentul de pe 29 septembrie la Bucureşti!

BILETE
20 de lei – pana in ora 00:00
30 de lei – dupa ora 00:00

PARTENER: Absolut

SPONSORI: Burn Studios // Aqua Carpatica // Heineken

Tags:

Leave a reply (we review all comments)