Swing en Vogue

Va asteptam la o seara relaxanta pe ritmuri de Jazz in Secret Garden, Joi 13 septembrie, de la orele 21:00.

Jazz Manouche sau Gypsy Jazz este referinta jazz-ului european din anii ’30. Originile sale nomade dar pline de personalitate au facut ca pastrarea stilului cat mai intact sa fie in primul rand o chestiune de onorare a traditiei. Reprezentantul cel mai de seama al acestui stil este Django Reinhardt. Desi a trait numai 43 de ani si a putut folosi de la mana stanga doar 2 degete, geniul lui Django Reinhardt a influentat consistent lumea muzicii prin explorarea amanuntita a limbajului oferit de chitara.

Varianta de trio este minimul necesar pentru pastrarea stilului. Cat timp o chitara improvizeaza solo, cealalta o sustine ritmic prin tehnica numita “la pompe”, inlocuind tobele din zilele noastre.

Trio-ul formatiei Swing en Vogue este formata din:

  • Contrabas – Costin Negoescu
  • Chitara acustica – Cristi Constantinescu
  • Chitara acustica – Victor Podeanu

Descopera gradina secreta de pe str. Smardan! Este un loc magic!

Tags:

3 thoughts on “Swing en Vogue”

  1. La naiba 🙁 Cand am dat peste el pe internet, evenimentul suna promitator, asa ca am verificat activitatea trupei scrolland prin Facebook-ul lor, am mai cautat pe net, evenimentul era promovat si pe Metropotam, asa ca totul parea legit.

    Imi pare rau, e bine de stiut totusi. Loc magic, auzi.

  2. Salut!

    A fost o teapa penala! Am mers in gradina secreta my arse plina de fripturi unde era karaoke cu Inna si Adele, aia nu auzisera de niciun concert jazz, in rest, din gradina zoologica din centrul vechi, numai de bine.

Leave a reply (we review all comments)