De ce fotografii de nunti sunt atat de “scumpi”

De ce fotografii de nunti sunt atat de "scumpi"

De ce fotografii de nunti sunt atat de "scumpi"

Titlul se poate adresa la fel de bine oricarui fotograf profesionist.
Dar iata si contextul.

O viitoare mireasa a scris un post pe craiglist in care isi exprima indignarea cu referire la preturile practicate de fotografii de nunti.
“I love all you $ 3,000.00 photographers out there but i think your prices are WACK. All your doing is hanging out at a wedding taking tons of photos and editing them.. and thats owrth 3 GRAND!!! You’re making so much money its crazy.”
Fotograful Nikki Wagner i-a dat un raspuns extrem de detaliat motivand fiecare dolar din acele costuri.
Merita parcurs tot raspunsul.

10 thoughts on “De ce fotografii de nunti sunt atat de “scumpi””

  1. hai sa facem totusi diferenta intre unu care face poze la nunti, si un fotograf de nunti. Ce zice domnul Wagner e foarte corect. Munca ta trebuie platita pentru calitatea lucrariilor tale nu neaparat pentru orele petrecut pe teren. La nunta lor, unii vor sa isi faca doar un shooting personal, altii for sa faca cu toti nuntasii cre pot fii 15, 50 sau 400…in functie de aceste detalii se poate da un pret pentru o nunta. Inca nu e o cultura dezvoltata incat sa perceapa omul de rand ceea ce face un fotograf, pentru ei fotografu e ala cu aparatu mare care apasa pe buton, masina de lucru.

  2. Frumos calculat, insa e putin ciudat sa spui ca lucrezi 4 luni pe an insa calculezi costul de chirie pentru 12 luni, plus o masina in leasing. Ca sa ajungi la 20 de nunti intr-un an nu iti trebuie masina, un taxi e suficient. Sau inchiriezi cate o masina la fiecare eveniment.

  3. Octavian, ideea este intr-un fel foarte geniala. Dar imagineaza-ti ca la cununia religioasa 100 oameni incep sa te pozeze cu blitzuri. Te vei simti ca la un fashion show.

    Nu-mi place sa ma duc la nunti, ca ma plictiseste, ma oboseste, iar dupa o zi ma doare spatele, picioarele.

    Ma duc cu 2 aparate, cu mai multe obiective, blitzuri, carduri de memorii si acumulatori, si ma bucur daca pot sa cer 400 euro, dar de multe ori sunt satisfacut si cu 300.

    Intradevar sunt foarte multi “fotografi” la noi in tara dar sunt convins ca si in strainatate. Iar multi clienti nu stiu sa aprecieze calitatea, de multe ori nici nu observa diferenta daca nu le zici la ce sa se uite.

    Este un videoclip pe Youtube, in care judecatorul Joe Brown discuta cu un fotograf de nunta: http://www.youtube.com/watch?v=RjBSIvg3pjc si nu stiam sa plang sau sa rad.

  4. Heeeey,
    Foarte frumos ce spune el acolo si cat se poate e corect, daaaaaaar de cand nebunia asta cu fotografii cat mai smechere, tabloid like, sharpness etc. Nu vreau sa ma fugareasca unu cu un 5D mark II cu 70-200 cu 3 octogoane si 6 blitzuri la nunta mea.

    Care era pretul acum 20 de ani? S-a schimbat ceva in afara de aparatura? Fotografii sunt mai smecheri?

    Am vazut la o nunta o idee geniala. Mirii au impartit aparate de unica folosinta, apoi au developat filmele. Au iesit multe fotografii geniale, foarte diverse. Au facut poze si copii de 5 ani si tineri si bunici, toata lumea. Pulsul si tot funul unei nunti acolo era, in acele fotografii.

    Cei care sunt fani genul asta de fotografii de nunta atunci foarte bine, sa dea cati bani trebuie daaar exista si multe alternative, trebuie doar putina creativitate.

    Ce inseamna fotograf bun de nunta?

    Mentionez ca nu am pic de experienta in fotografia de nunta, mi-am exprimat niste pareri strict legate de experienta fotografica. Nu vreau sa dau in niciun fotograf al acestui gen.

  5. Living in the West is a lot more expensive than living in Romania, that’s why wedding photographers charge so much. Try living in the US, you’ll be happy that you are getting $3000 for a wedding. You’ll see that it’s not that much.

  6. Adevarata. Dar foarte mare diferenta intre fotografii din articol si cei din tara. In primul rand un fotograf de la noi poate avea 2 nunti in fiecare weekend. Si mai e si problema calitatii. Foarte putin fotografi sunt buni la noi.

Leave a reply (we review all comments)