ANIMOTION – SIBIU 2007

  • by

Fundaţia AltArt organizează în perioada 3-8 iulie festivalul european de animaţie aniMOTION, în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

aniMOTION funcţionează ca o platformă de întâlnire între animatori şi public, între tinerii creatori şi profesioniştii genului. Un spaţiu de dezbatere special este dedicat scenei româneşti de animaţie şi perspectivelor de dezvoltare ale genului în România. Festivalul aduce în faţa publicului şi o serie de selecţii speciale, dedicate animaţiei europene: Triplettes de Belleville (FR-BE-CA-UK), OneDotZero (UK), animaţia la FAMU (CZ), animaţii poloneze, animaţii maghiare, etc.

În premieră, festivalul permite publicului să trăiască experinţa realizării unui film de animaţie, cu ajutorul animatronului, un dispozitiv interactiv conceput de AltArt.

Festivalul pe scurt: peste 1200 de minute de animatie, 2500 spectatori, 600 de participanti la ateliere, dezbateri, intalnirile cu profesionistii, 300 utilizatori ai animatronului – masina de facut animatii pusa la dispozitia publicului pe durata festivalului.

Leave a reply (we review all comments)