sculptura

DIPLOMA @ Palatul Camerei de Comerț

DIPLOMA @ Palatul Camerei de Comerț
29 Octombrie – 1 Noiembrie

The Institute organizează la final de octombrie cea de-a doua ediție DIPLOMA, cea mai mare sărbătoare a absolvenților facultăților artistice și vocaționale, o rampă de lansare pentru următoarea generație de creativi români. Evenimentul este susținut de: Unicredit, HTC, UPC România, Grolsch, Absolut și NESCAFÉ Dolce Gusto.

Expoziția DIPLOMA va dura patru zile (29 octombrie – 1 noiembrie 2015), va avea loc la Palatul Camerei de Comerț și va prezenta lucrările de diplomă ale absolvenților a opt universități din București în atenția unui public cât mai larg. Acesta va putea urmări proiecții de film, spectacole de teatru, recitaluri muzicale și o expoziție cu lucrări de arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, ceramică/sticlă/metal, design ambiental, design grafic, design industrial, design de produs, design textil și arte textile, foto-video, grafică, modă, pedagogia artei, pictură, sculptură.

Prin implicarea facultăților creative din București, organizatorii își propun să genereze un dialog atât între studenții din diferite domenii, cât și între facultăți, care să se dezvolte și să se transforme în parteneriate, proiecte comune, colaborări.

Evenimentele și expozițiile din cadrul Diploma au în vedere atragerea unui public interesat de artă și industii creative, care poate fi un potențial angajator sau un partener al tinerilor absolvenți, organizatorii privind acest proiect ca o rampă de lansare pentru următoarea generație de creativi din România.

Universitățile și Facultățile partenere ale DIPLOMA sunt:Read More »DIPLOMA @ Palatul Camerei de Comerț

feeder insider w/ Olga Ziemska [ro]

[en]

Prin sculpturile și instalațiile ei puternice și totuși misterioase, Olga Ziemska aduce un omagiu forței miraculoase a naturii și reaprinde dialogul intuitiv dintre elementul uman și cel natural, „făcând corpul omenesc o parte din întreg, nu întreaga parte”. Cu ocazia realizării unei noi versiuni a Stillness in motion: The Matka Series (Neclintirii în mișcare: Seria Matka) weekendul acesta în Cluj pentru festivalul 18+, ne-am alăturat Olgăi într-o conversație extinsă despre artă, comunicare interculturală și inspirație.

keywords: natură, intuiție, interconectat, neclintire

Atelierul meu arată ca… un laborator organizat de cercetare creativă dintr-o clădire industrială în centrul orașului Cleveland, Ohio chiar lângă minunatul Lac Eerie. Este un spațiu în care abundă lumina naturală mulțumită ferestrelor mari de depozit și tavanelor înalte plus podelelor vopsite într-un alb strălucitor.
Întotdeauna găsesc timp pentru… plimbările în natură cu câinele meu Bluejay.
Natura este… universul. Natura suntem noi. Cred că natura este tot ce se află pe pământ, inclusiv noi oamenii, până la tot ce se află deasupra, sub și dincolo de această planetă. Natura este totul… chiar și imaginația noastră este o reflexie a naturii.
Crescând, mi-am dorit să devin… învățătoare, apoi medic veterinar, apoi scriitoare, apoi ilustratoare de cărți, apoi cumpărător de modă, apoi psiholog și în final artist.
Un obicei de care nu pot scăpa… este să cumpăr cărți. Am un soi de dependență de a cumpăra și a colecționa cărți și am de gând să construiesc în următoarea mea casă o bibliotecă de la podea până în tavan.
Mic dejunul meu preferat… este o omletă cu legume făcută în casă, cu o banană, lapte de migdale și smoothie de spirulina cu o ceașcă de ceai verde fierbinte.
Un loc secret și frumos din Polonia… nu e chiar secret dar e unul dintre locurile mele preferate de pe pământ și cea mai timpurie sursă de inspirație creativă și artistică. Giewont este un munte din Parcul Național Tatra al cărui profil seamănă cu un om uriaș care doarme.
Îmi place să ascult… Aphex Twin Selected Ambient Works Vol 2 Disc 1. Este modul în care îmi încep adesea ziua și albumul spre care m-am îndreptat în ultimii 15 ani când lucrez în studio. Nu mă plictisesc niciodată de el.
Uneori citesc… beletristică. ADOR cărțile și cam 95% din colecția mea de cărți sunt non-fiction pe teme precum știință, psihologie, filosofie, poezie, artă, design etc.
3 artiști cu care rezonez… sunt răposatul meu bunic Teofil, Guiseppe Penone și Kiki Smith.

Read More »feeder insider w/ Olga Ziemska [ro]

Spațiu Expandat 2015

Spațiu Expandat 2015
1 Octombrie – 15 Noiembrie

Asociatia Volum Art lanseaza cea de cincea editie a proiectului Spatiu Expandat ce se va desfasura in perioada 1 octombrie – 15 noiembrie 2015 in Bucuresti.

Daca editiile anterioare ale proiectului Spatiu Expandat se concentrau pe competitia de proiecte si pe realizarea si amplasarea in spatiul public bucurestean a propunerilor alese, la aceasta editie, Asociatia Volum Art isi propune sa mearga mai departe.

Astfel, proiectul din 2015 are trei componente care se completeaza una pe cealalta:
  • 4 interventii temporare in spatiul public realizate de artistii Hans van Houwelingen, Hester Oerlemans, Matei Bejenaru, Mihai Balko, in perioada 1 octombrie – 15 noiembrie;
  • expozitia DE LA CONFIRMARE LA CONTESTARE. PRACTICI ARTISTICE IN SPATIUL PUBLIC ce va avea loc la MNAC, la etajul 4, in perioada 15 octombrie – 1 noiembrie; artisti participanti: Mihai Balko, Anca Benera & Arnold Estefan, Tudor Bratu, Candidatul la Presedintie, Iosif Király, Marilena Preda-Sânc, Studio Basar, Vlad Nanca, Vlad Petri & Gabi Basalici.
  • Atelierul PRACTICI ARTISTICE IN  SPATIUL PUBLIC moderat de Jeroen BoomgaardHans van Houwelingen si Tudor Bratu in perioada 19-23 octombrie, tot la MNAC.

Proiectul de anul acesta a urmarit pe de o parte, sa aduca in prim plan o serie de trasaturi si aspecte, unele dintre ele controversate, care marcheaza spatiul public romanesc. Pe de alta parte, proiecte urmareste sa exploreze posibilele directii de dezvoltare ale artei publice in contextul specific al Bucurestiului.Read More »Spațiu Expandat 2015

feeder insider w/ Olga Ziemska

[ro]

Through her powerful yet mysteriously delicate sculptures and installations, Olga Ziemska pays hommage to the miraculous force of nature and rekindles the intuitive dialogue between human beings and the elements, “making the human body a part of the whole, not the whole part“. As another version of her Stillness in motion: The Matka Series is being revealed this weekend in Cluj for the 18+ Festival, we joined Olga in an extended conversation about art, intercultural communication and inspiration.

keywords: nature, intuition, interconnected, stillness

My studio looks like… an organized creative research laboratory within an industrial building in downtown Cleveland, Ohio right next to beautiful Lake Erie. It is a space filled with natural light from the large warehouse windows with tall ceilings and walls plus floors painted bright white.
I always find time for… walking outdoors in nature with my dog Bluejay.
Nature is… the universe. Nature is us. I belive that nature is everything here on earth, including us humans, to everything that is above, below and beyond this planet. Nature is everything… even our imagination is a reflection of nature.
Growing up, I wanted to become a… teacher, then a veterinarian, then a writer, then a book illustrator, then a fashion buyer, then a psychologist and finally an artist.
One habit I cannot kick… is buying books. I have a bit of an addiction buying and collecting books and I plan on building a floor to ceiling library in my next home.
My favorite breakfast… is a homemade vegetable omlette with a banana, almond milk and spirulina smoothie and a cup of hot green tea.
A secret, wonderful place in Poland… is not so secret but one of my favorite places on earth and my earliest creative and artistic inspiration. Mount Giewont is a moutain in the Tatra National Park in which the profile of the mountain resembles a giant sleeping human being.
I like to listen to… Aphex Twin Selected Ambient Works Vol 2 Disc 1. This is often the start to my day and my go to album when working in the studio for the past 15 years. It never gets old for me.
I sometimes read… fiction books. I LOVE books and about 95% of my book collection is non-fiction books on the topics of science, psychology, philosophy, poetry, art, design, etc.
3 artists I resonate with… are my late Grandfather Teofil, Guiseppe Penone and Kiki Smith.

Read More »feeder insider w/ Olga Ziemska

O sculptură masivă din lemn reciclat se construiește la Cluj pentru 18+ festival

Artista de origine americană Olga Ziemska sosește la Cluj în cadrul celei de-a treia ediții a 18+ festival, pentru care va realiza în premieră o variantă românească a cunoscutei sale serii de sculpturi masive din lemn reciclat, Matka. Lucrarea va fi donată orașului Cluj-Napoca ulterior festivalului, urmând să fie expusă în Parcul Central pe termen nelimitat.

Matka (“mama” în limba poloneză) este o sculptură a unei figuri feminine de peste 3 metri înălțime, construită din lemn reciclat, prin care Ziemska explorează conceptul de spațiu. Artista a realizat o versiune a Matkăi în numeroase orașe ale lumii, de fiecare dată folosindu-se de materiale recoltate local și de specificitățile spațiului în care lucrarea a fost construită. Repetând această forma umană în diverse spații și medii, artista urmărește să scoată la lumină în mod natural caracteristicile subtile specifice fiecarei zone. În definitiv, explică Ziemska,

“această lucrare este o celebrare a diversității spațiilor în care trăim și totodată un omagiu adus similitudinilor care ne leagă pe toți în esență”.

Înscrie-te ca asistent al artistei și participă la construcția lucrării!

Matka în varianta românească va fi construită începând cu 10 septembrie la Cluj, în curtea REACTOR de creație și experiment, urmând să fie apoi transportată pe Cetățuie unde va fi expusă în cadrul 18+ festival. Pentru realizarea lucrării artista necesită un grup de 6 asistenți. Tu poți fi unul dintre ei. Trimite-ne un mail despre tine și motivația ta de a participa la proiect la 18plusfestival@gmail.com, cu subiectul Matka până pe 8 septembrie și noi revenim cu detalii.

Cea de-a treia ediție a 18+ festival se va desfășura între 26 si 27 septembrie în Parcul Cetățuie. Zeci de artiști din nu mai puțin de 10 țări ale lumii vor antrena timp de 2 zile Cetățuia într-un program ofertant de concerte ilustrate live, instalații artistice, spații interactive, expoziții. Primul artist anunțat pe scena festivalului este Philippe Cohen Solal Dj Set (Gotan Project). În curând dezvăluim mai multe din program. Până atunci ne gasim aici:

Read More »O sculptură masivă din lemn reciclat se construiește la Cluj pentru 18+ festival

Festivalul Ambasadelor

Festivalul Ambasadelor
1 – 5 Septembrie

Septembrie începe cu prima ediție a Festivalului Ambasadelor, având tema “Open Your Culture“, un eveniment concept unic în peisajul cultural românesc, care promovează diversitatea culturală și arta țărilor cu misiuni diplomatice în România.

Spații:
BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI: 1-5 Septembrie
PARCUL TINERETULUI (intrarea Parcul Lumea Copiilor- Palatul Copiilor): 4, 5 Septembrie
CINEMA STUDIO: 1-4 Septembrie

Timp de 5 zile, în 3 locații din Capitală, vizitatorii vor avea ocazia să parcurgă un periplu al varietății culturale a Terrei, pe parcursul căruia peste 50 de ambasade, institute culturale și comunități străine vor desfășura activități culturale și artistice, precum expoziții cu tematică internațională de arte vizuale (fotografie, proiecții de filme, pictură, instalații, sculptură), demonstrații și degustări culinare tradiționale, spectacole de muzică, dansuri, artizanat, meșteșuguri și obiceiuri de pe întreg mapamondul, momente pentru copii și elemente captivante de diplomație culturală.

Toți cei dornici de a face înconjurul lumii din propriul oraș vor avea oportunitatea de a petrece la o sărbătoare a diversității internaționale, o aventură care va transforma Bucureștiul într-un promotor al dialogului intercultural.

Ambasade Participante, Institute Culturale, Comunități străine, Organizații Internaționale:Read More »Festivalul Ambasadelor

feeder insider w/ YOMSNIL

feeder insider w/ YOMSNIL 염승일

Yomsnil 염승일 has been working as an art director for more than 10 years before deciding to pursue his personal quest as an artist. Having moved from Tokyo to Seoul in 2011, he has expanded his medium and message to become a multi-talented artist, making a change from 2-dimensional characters to 3-dimensional acrylic painted porcelain representations of them. After solo exhibitions in both Tokyo and Seoul, and interesting collaborations, his follower base is rapidly growing and 2015 sees him as a guest speaker at Pictoplasma Berlin Conference, where he will undoubtedly acquire more.

 

Keywords: artist, porcelain, sculpture, cute, character, alternative, death

Hello, YOMSNIL!

This is what feeder would like to know about you:

Character is found in… my mind. I have drawn lots of characters. It is a feedback of my life and thinking. I found that my latest character has shape elements similar to old characters.
Sunday mornings I always… get up late (11 AM, Mon-Sat, 8 AM) and go out for cycling and writing blog articles in a cafe.
It’s been long since I’ve… been in Tokyo. I came back from Tokyo 4 years ago. I did not go back again. I’d like to visit as an artist, by invitation, when I go back. I want to show my artwork to my Japanese friends and old colleagues.
Nature is… in a park, river and mountain. Basically I am a city boy. So I enjoy Nature in the city.
Good music makes me… energetic and groovy. I like Jazz, hip hop and R&B.
A question I keep asking myself is… Why? Why do I do this? Why do people believe that? Why do I want this? I like a fundamental question. It brings me here, in my life.
Through collaborations, one can achieve… output more than extended.
I can easily cook… pastas and fried rice. ^^
3 artists who inspire me… I’d like to mention 2 groups.

Dead artists -> Marcel Duchamp, Keith Haring, Andy Warhol
Living artists-> KAWS, Murakami Takashi, Yokoyama Yuichi


Yomsnil @ Pictoplasma Artist Talk and Group Exhibition: 29 April ~ 3 May in Berlin

Cristina: The first thing that came into my mind when I saw Hafydoll was – how can I have it? Your characters have a wonderful, cute, eerie personality – they are playful and serious at the same time. They draw me into their hollowed eyes, as I’m sure they will do the same with the Pictoplasma 2015 audience. You were amongst the first speakers announced for the conference, and your works are featured in the recently released Pictoplasma Character Portraits (out 30th October 2014), so I’d really like to know, what kind of relationships would you like the viewer to form with your characters?

Yomsnil 염승일: memento mori (remember to die) is a traditional theme of art because the Plot called life is not only a comedy, it is more close to a tragedy. But we want too much stuff and hate each other in life.

I guess the world should be peaceful if we think about our death more.

Variety of artworks by YOMSNIL

Read More »feeder insider w/ YOMSNIL

Sculpturi suspendate, Neil Dawson

  • by igu

Sculpturi suspendate, Neil Dawson

La prima vedere, creațiile lui Neil Dawson par ilustrații realizate peste fotografii. Instalațiile realizate din aluminiu și oțel inoxidabil par să plutească în diverse spații publice, fiind de multe ori și transparente, jucându-se cu percepția. Găsiți mai multe lucrări din întreaga lume pe site-ul lui, pentru câteva dintre sculpturi,Read More »Sculpturi suspendate, Neil Dawson