energie

feeder insider w/ Borusiade

feeder insider w/ Borusiade

[en]

feeder insider w/ Borusiade

Borusiade, Miruna Boruzescu, este dj din anul 2002, și este una dintre primele artiste locale cu o pasiune pentru muzica electronică. În 2005 a început să producă propriile edituri și piese, iar în timp, sound-ul ei specific, dark, cu linii de bas și teme obsesive a ajuns să se încadrează în spectrul Dark Disco, EBM, mutanți tropicali cu puțin Acid. Membră a label-ului Cómeme, acum locuiește în Berlin și o puteți asculta alături de Matias Aguayo, Philipp Gorbachev sau Ana Helder. Prin apartenența la Female:Pressure, Boru susține că muzica ar trebui să sune în toate culorile. Borusiade a fost la București pentru primul Cómeme Night, apoi a pornit către Norvegia, la Insomnia Festival. Să vorbim despre trecut,prezent și viitor cu Boru!

keywords: unusual, industrial, psy folk, nu wave, indie, occult, experimental

Hello, Borusiade!

În zilele cu soare…mă incarc. Sunt destul de rare in Berlin…
Cât timp am locuit în București…am crescut.
În 2020…temperatura globală va fi cu vreo 2 grade mai mare..
Îmi place să călătoresc cu…muzica.
Anotimpul meu preferat este…toamna.
Un film românesc pe care l-aș revedea…Nunta de piatră.
Dimineața începe cu…un suc de mere cu ghimbir, curcuma și morcovi.
Îmi notez adesea…idei de piese.
Vestimentația este…indispensabilă?
Trei release-uri bune, descoperite recent…

Ancient Methods – ‘Turn Ice Realities Info Fire Dreams’ (Hands Label) Khidja Never Seen The Remixes (Emotional Especial) Rionegro – ‘Rionegro’(Cómeme)

feeder insider w/ Borusiade

Read More »feeder insider w/ Borusiade

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiative

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

Din articolele precedente am concluzionat că poluarea, utilizarea pesticidelor, agresiunile asupra biodiversității, extracțiile miniere și exploatările haotice, turismul în exces sau degradarea coastei sunt pericolele principale ale adâncurilor și împrejurimilor Mării Negre.

Cunoașterea amenințării nu este suficientă, pentru a lua măsuri și acționa mai avem nevoie de informații cu privire la structurile care pot interacționa direct cu amenințările, și care le pot neutraliza.

Lista de mai jos poate deveni un plan de acțiune pentru cei care vor dori să se implice direct!

Cine ajută?

Read More »Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

BTLT – Însemnările unui nebun @ ARCUB

BTLT - Însemnările unui nebun @ ARCUB

Însemnările unui nebun, de N.V.Gogol

Traducerea: Emil Iordache
Versiunea scenică: Felix Alexa
Cu: Marius Manole şi Alexander Balanescu
Muzica: Alexander Balanescu
Scenografia: Diana Ruxandra Ion
Regia: Felix Alexa
Durata spectacolului: 1 oră şi 30 minute (fără pauză)

”Nebunia unui timp suveran; nebunia unui secol grăbit”.@ yorick

”Un actor cu un registru atât de variat de trăiri, încât ar putea emoționa și o piatră”. @ cronix

În mintea mea se derulează două nume: Maestrul, Margareta.
Nu voi înființa elogii.
Nu voi ridica în slăvi.
Nu voi repeta ce unii rostesc de o vreme, sau ce unii răstălmăcesc spre a detrona și trona.

Despre…

Read More »BTLT – Însemnările unui nebun @ ARCUB

BTLT: Weekend-uri pe acoperiș

kewords: cultură, verde, la înălțime, vizualuri, bucurie, dans, palpitant

Demult nu am mai ieșit două nopți la rând. În plus, se întâmplă des să merg la o petrecere și să stau doar la aceea. De data aceasta ne-am strâns brigadă și ne-am propus să îî dăm până la capăt. Se pare că planul ne-a reușit, astfel într-un weekend am acoperit peste 4 evenimente. Am început cu…

Vineri

16:00 Târg de accesorii și viniluri în parc pe ritmuri de muzică electronică.

Read More »BTLT: Weekend-uri pe acoperiș

Been there, liked that: Marea Vadunare 2015

Keywords: libertate, misticism, psychedelic, deliric, veselie, energie, evoluție, dragoste, trippy

În anul 2013 avea loc primul Congres Intergalactic Național Român, sau mai pe scurt P.C.I.N.R mai exact: Marea Vadunare. Titlul inspiră locul, iar călătoria intergalactică ne-a adus renumiți artiști ai psy-ului românesc și în acest an. Au fost alături de noi Roua, Trans Humanza, Alien Tree, Darkology, Latam, Alcalina, Option Zer0, Akimhash și împreună cu două sisteme de sunet, unul al celor de la Lucky23, iar celălalt adus de Sun & Moons Soundsystem au reușit să extindă mareea, să crească nivelul valurilor și să ne zguduie bine creierele așa de început de vară.

pasiunea pentru dans și distracție ne-a condus pe aripile dansurilor delirice…

această dragoste s-a simțit

dimineața ne-a fost răsplătita printr-un răsărit plin de energie

Acesta a fost doar începutul, festivalul Transylvaliens, reconfirmat de organizatori urmează pe 9-12 iulie în zona Sibiului și vom avea de asemenea și un pre-party, cel care va avea loc la SWAP și ni-l va aduce pe ATMA într-un live act ce se anunță memorabil, pe Lygos, membru al echipei Transylvaliens, Latam de la Thrancians și mulți alții. Pregătiți așadar cizme de cauciuc, corturi colorate, începeți dacă nu ați făcut-o deja- juggle training-ul, beți multă apă, și haideți vara asta să ne depășim așteptările și să inspirăm comunitatea de aliens care cu siguranță ne va vizita de pe alte meleaguri.

Psy de pădure la mal de mare – Marea Vadunare 1 Mai 2015

Cum demult nu am mai fost la mare de 1 Mai și ne doream să ajungem cât mai departe de oraș și de orice amintește de aceasta, am ales să ne alăturăm și noi intergalacticilor în acest an și eu cel puțin să experimentez pentru prima oară psy pe o fâșie de nisip. Nu ne-am grăbit. Am plecat vineri pe la 3 și furați de peisajul scăldat de câmpuri galbene de rapiță, am refuzat să ne mai întrebăm dacă mergem bine sau nu. Am ajuns astfel la Tulcea, asta deși trebuia să fi ajuns la Constanța pentru ca apoi să o luăm Ovidiu-Săcele-Vadu. Am aflat ceva, că în Tulcea există două automate, unul în strada Portului numărul 34A, iar celălalt la recepția hotelului Delta situat pe strada Isaccei numărul 2. Acestea permit plata pe loc a unei taxe, de 100 ron pe an sau 10 ron pe zi, celor ce doresc sa intre cu automobilul pe teritoriul Rezervației Biosferei Deltei Dunării;. Mulțumiți am continuat spre Babadag, și era cât pe-aci să o luam spre Cogealac, noroc că am sesizat din timp și am revenit pe tronsonul Săcele-Vadu. Anul acesta țineam toți tare să mergem la Vadunare. Ajunși deja pe timp de noapte la bifurcația Vadul PescarilorDrum inundat,Read More »Been there, liked that: Marea Vadunare 2015

ƒ. random: Laniakea, superclusterul de galaxii care ne conține [video]

ƒ. random este rubrica în care vei găsi știri interesante din sfera științei, cu toate sub-ramurile ei. Voi încerca să fiu concisă și să prezint lucruri notabile, fără a plictisi cu detalii.

Dar la ce se referă știința? Pe wiki am găsit un infografic, numit sugestiv “universul științific“.

© efbrazil – The Scientific Universe

Debutăm cu recenta cartare a Universului, la cea mai mare scară de până acum.

La începutul lunii, nature.com a publicat o vizualizare 3D a galaxiilor și a velocităților acestora, stabilind limitele superclusterului de galaxii din care facem parte. Cercetătorii responsabili l-au denumit Laniakea, un nume cu referințe în cultura hawaiiană. Încotro se îndreaptă și ce forme sunt descrise de mișcarea galaxiilor? Totul în video, așa că Read More »ƒ. random: Laniakea, superclusterul de galaxii care ne conține