world music

PLAI Festival @ Timișoara

PLAI Fest

PLAI Festival @ Timișoara
11 – 13 Septembrie

Cea de-a zecea ediție a festivalului PLAI de la Timișoara se transformă în loc de joacă, scenă de party, de teatru, de dans și cinematograf pentru trei zile și două nopți. Realizat 100% de voluntari.

Porțile celei de-a zecea ediții a festivalului PLAI de la Timișoara se vor deschide vineri, 11 septembrie, la ora 16, odată cu cele ale Luminarium-ului realizat de cei de Architects of Air – care vor fi însoțiți la festival chiar de fondatorul și directorul lor artistic, Alan Parkinson. Sâmbătă, 12 septembrie, începând cu ora 17, acesta va susține un workshop la care sunt invitați toți vizitatorii și participanții la eveniment.

PLAI este un festival realizat 100% de voluntari. Structurile din lemn din incinta Muzeului Satului Bănățean, decorațiunile și întreg setup-ul de festival este făcut în totalitate de ei, pregătirile începînd cu aproximativ o lună înainte de începerea evenimentului.

Începând cu ediția acestui an, festivalul s-a îmbogățit cu noi parteneri culturali care vor contribui la o experiență completă PLAI. Casa Filmelor, Prin Banat, Freenetik, Sabotage, Balamuc – Loc de joacă ș-altele, Lia Rădoi, Antagon Festival și mulți alții au anunțat deja programul lor. Acesta poate fi consultat aici: http://www.plai.ro/program. Noutatea acestui an o reprezintă petrecerile organizate începând cu ora 23, în zilele de vineri  – 11 – și sâmbătă – 12 septembrie.

Detalii: www.plai.ro , http://www.facebook.com/PLAIFestival , www.twitter.com/PLAIFestival

PLAI, foarte pe scurt:

– cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de voluntari.
– primul festival din România ajuns in finala European Festival Awards. Festival finalist în 2012 şi 2014 la categoria Best Small European Festival
– câstigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmanat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel)
– câstigător al premiului I al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură.

3 zile de festival
9 concerte de world music, jazz şi fusion
45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi
100% voluntariatRead More »PLAI Festival @ Timișoara

#CUBALUIANDREI [foto expo] / AL DOBSON JR. [DJ Set] @ Terasa Monteoru

Cuba lui Andrei

#CUBALUIANDREI [foto expo] / AL DOBSON JR. [DJ Set] @ Terasa Monteoru
27 August, 19:00

Andrei a dat o tură în Cuba în urma concursului Havana Club „Pack Your Bag” şi s-a întors în ţară cu câteva carduri pline de poze, pe care le-a printat şi pe care a decis să le expună.

Dacă n-ai ajuns încă în Havana şi vrei să vezi care e treaba pe străzile de acolo şi cum arată #CubaLuiAndrei, vino joi, 27 august, la Terasa Monteoru, de la ora 19:00.

Te aşteptăm la un cuban social club bine anturat, cu o poveste cubaneză spusă prin poze de stradă, cu Havana Club şi cu un blend de sound-uri infuzate cu World Music de la Al Dobson Jr., alături de Nipple’s Delight şi DJ TOM.A.

Intrarea este liberă, iar dacă ajungi până la ora 20:00, te introducem în atmosferă cu un welcome drink cu iz cubanez, din partea casei.

Un eveniment susţinut de Havana Club.

Andrei Radu, 32, s-a născut în Sinaia, a terminat o facultate și un master în mediu la Cluj, apoi a ajuns în București, unde a urmat Facultatea de Arte, secția Foto-Video. Este fotograf full-time la propriul său studio, Point Studio, iar în timpul liber caută oameni, locuri și momente din viața de zi cu zi care trec de cotidian și reușesc să declanșeze energii ce merită împărtășite mai departe. El le spune „moments of ordinary”.
www.radu-andrei.roRead More »#CUBALUIANDREI [foto expo] / AL DOBSON JR. [DJ Set] @ Terasa Monteoru