urbanism

DIPLOMA @ Palatul Camerei de Comerț

DIPLOMA @ Palatul Camerei de Comerț
29 Octombrie – 1 Noiembrie

The Institute organizează la final de octombrie cea de-a doua ediție DIPLOMA, cea mai mare sărbătoare a absolvenților facultăților artistice și vocaționale, o rampă de lansare pentru următoarea generație de creativi români. Evenimentul este susținut de: Unicredit, HTC, UPC România, Grolsch, Absolut și NESCAFÉ Dolce Gusto.

Expoziția DIPLOMA va dura patru zile (29 octombrie – 1 noiembrie 2015), va avea loc la Palatul Camerei de Comerț și va prezenta lucrările de diplomă ale absolvenților a opt universități din București în atenția unui public cât mai larg. Acesta va putea urmări proiecții de film, spectacole de teatru, recitaluri muzicale și o expoziție cu lucrări de arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, ceramică/sticlă/metal, design ambiental, design grafic, design industrial, design de produs, design textil și arte textile, foto-video, grafică, modă, pedagogia artei, pictură, sculptură.

Prin implicarea facultăților creative din București, organizatorii își propun să genereze un dialog atât între studenții din diferite domenii, cât și între facultăți, care să se dezvolte și să se transforme în parteneriate, proiecte comune, colaborări.

Evenimentele și expozițiile din cadrul Diploma au în vedere atragerea unui public interesat de artă și industii creative, care poate fi un potențial angajator sau un partener al tinerilor absolvenți, organizatorii privind acest proiect ca o rampă de lansare pentru următoarea generație de creativi din România.

Universitățile și Facultățile partenere ale DIPLOMA sunt:Read More »DIPLOMA @ Palatul Camerei de Comerț

Vindecări miraculoase – Marcel Iancu (1895-1984) @ Palatul Suţu

Vindecări miraculoase – Marcel Iancu (1895-1984) @ Palatul Suţu
5 August – 4 Septembrie

Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită în perioada 5 august – 4 octombrie la Palatul Suţu la expoziţia dedicată lui Marcel Iancu prin o serie de lucrări ale artistului restaurate de atelierul de restaurare pictură al Muzeului Municipiului Bucureşti.

Cantitatea nu supleiază calităţii, în artă. Democraţia a fost funestă artei.
Marcel Iancu

Pictor, grafician, ilustrator de texte, realizator de decoruri de teatru, arhitect, urbanist, conferenţiar şi comentator pe teme de actualitate în perimetrul artelor frumoase, Marcel Iancu a fost posesorul acestor multiple înzestrări şi ceva mai mult; o prezenţă influentă, animator extrem de dinamic în domeniile competenţei sale, promotorul unei optici moderne, suple, orientate spre emanciparea energiilor creatoare de riscul limitărilor şi marginalizării (provincialism, apatie, comoditate con-juncturală, oportunism gregar), preocupat să înlăture orice ar diminua şansele Operei de a răspunde exigenţelor valorice autentice şi comunicării cu un public cuprinzător.
Geo Șerban – Intalniri cu Marcel Iancu

Marcel Iancu, născut pe 24 mai 1895 la Bucureşti într-o familie înstărită de evrei, a rămas cunoscut în istoria artelor drept co-fondator al Dadaismului şi exponent important al Constructivismului în Europa de Est.
În anii liceului a studiat pictura cu Iosif Iser. Tot atunci, împreună cu Tristan Tzara (Samy Rosenstock) şi Ion Vinea (Ion Iovanaki), a publicat revista Simbol (1912), în care debutează ca grafician.

În 1914 pleacă în Elveţia, să studieze matematica, dar un an mai târziu se hotărăşte să studieze arhitectura cu Karl Moser, secţie pe care a absolvit-o în 1917, la Academia de Politehnică din Zürich.

La Zürich se alatură unui grup de tineri artişti precum Hans Arp, Tzara, Viking Eggeling, Hans Richter, Richard Huellsenbeck, Hugo Ball, soţia acestuia, Emmy Hennings şi participă, în data de 5 februarie 1916 la deschiderea faimosului Cabaret Voltaire – nucleul mişcării dadaiste. Aici frecventează reuniunile artistice ale grupului dada, responsabil fiind cu scenografia şi designul de costum.Read More »Vindecări miraculoase – Marcel Iancu (1895-1984) @ Palatul Suţu