typography

Tokyotoys confirmă la 36daysoftype

Tokyotoys confirmă la 36daysoftype

În încercarea (reușită) de a sărbători diversitatea în forma ei cea mai concretă, platforma 36daysoftype.com a încheiat a doua ediție a manifestării ce îi poartă numele, avându-l printre cei menționați în selecțiile finale pe artistul-ilustrator Alexandru Atanasiu a.k.a. TOKYOTOYS.

Pornită ca o expresie estetica cu forme grafice inedite, acest call to duty al organizatorilor spanioli, inițiat pe contul lor Instagram, este în al doilea an de existență. Pe scurt – participanții (designeri, ilustratori, desenatori) au la dispoziție 36 de zile. Un task pe zi, o literă sau o cifră. Mii de artiști din toată lumea transfigurează prin propria viziune  literele latine și cifrele arabe – până la 36 de lucrări pot fi trimise. Dintre ele, cele mai originale și mai bine executate sunt menționate într-un soi de „Hall of Fame”, online. Tipul acesta de provocare stimulează creația liberă, neîngrădită de nici o regulă. Singura limită este deadline-ul și calitatea! Nivelul de creativitate este tulburător!

TOKYOTOYS, a reiterat anul acesta provocatoarea experiență a „36daysoftype.com”, realizând un impresionant număr de 18 lucrări (15 litere și 3 cifre, dintre care două (litera „C” și cifra „3”, atașate) au fost culese de mână și agățate la vedere pe conturile sociale online ale acestui proiect cu lipici la maniacii domeniului – Instagram, Facebook si Twitter. În economia finală a unei inițiative de o astfel de complexitate, prezența în prima linie a type-ului mondial confirmă al doilea an consecutiv nivelul profesional și artistic cu care TOKYOTOYS abordează orice proiect, fie freelance sau engaged.

Read More »Tokyotoys confirmă la 36daysoftype

free der: 10 resurse gratis – fonturi sans-serif, cu câteva diacritice

  • by

Roihu Bold Italic Demo (fără diacritice)

free der: 10 resurse gratis – fonturi sans-serif, cu câteva diacritice


FontExplorer X - Makes Everyone an Expert

free der este rubrica în care vom publica câte 10 resurse gratis, din diverse categorii. Încep cu 10 fonturi (typefaces, dacă trebuie să fiu corectă) sans-serif care, fericire-veselie, conțin diacritice.

Îmi plac toate, în mare, și cred că tu le vei găsi echilibrate și curate. Le ordonez alfabetic, nu după preferințe. Am strecurat printre ele unul dintre cele 2 typefaces pe care le vom folosi pentru noul site feeder.ro 🙂

Care îți place cel mai mult?

Sample text: f®ee ăâîșț

1. Dual 300

2. Estandar RoundedRead More »free der: 10 resurse gratis – fonturi sans-serif, cu câteva diacritice