Tehnologie

BTLT: Simulacrul în cultura și societatea contemporană, în dialog cu Roman Tolici și Andrei Gheorghe @ Galeria Mobius

BTLT: Simulacrul în cultura și societatea contemporană, în dialog cu Roman Tolici și Andrei Gheorghe @ Galeria Mobius

31 Octombrie, SIMULACRVM în cultura și societatea contemporană, Galeria Mobius

 

Roman Tolici alături de invitatul său, Andrei Gheorghe.

Feeder a fost prezent în Octombrie la deschiderea galeriei Mobius când au fost expuse 11 noi lucrări realizate de Roman Tolici.

BTLT: Simulacrul în cultura și societatea contemporană, în dialog cu Roman Tolici și Andrei Gheorghe @ Galeria Mobius

origini ale omenirii, identitate în societate, prejudecăți în viață, efectele exteriorului asupra lăuntricului

Read More »BTLT: Simulacrul în cultura și societatea contemporană, în dialog cu Roman Tolici și Andrei Gheorghe @ Galeria Mobius

INFOGRAFICE. Tehnologia IMAX prinde viteză în România: experții o explică pe înțelesul tuturor

  • by

Tehnologia IMAX prinde viteză în România: trei filme noi ajung la T IMAX în următoarea perioadă
Experții explică de ce merită să vezi marile filme în format IMAX

3 februarie, București. Perioada următoare este una dintre cele mai prolifice din istoria T IMAX-ului din România. Pe marele ecran de la Cinema City AFI Palace Cotroceni, singurul cinematograf din țară cu această tehnologie, urmează să ruleze trei filme mult-așteptate, în următoarele două luni.

După animația „Cei șase super eroi” (Big Hero 6), sezonul filmelor în T IMAX continuă cu „Ascensiunea lui Jupiter”, cu premiera în 6 februarie, și cu alte două producții mari: „Chappie” și „Insurgent”, care debutează pe marele ecran în luna martie.

Contrar asteptărilor publicului, biletul pentru un film proiectat cu ajutorul tehnologiei IMAX costă cu puțin mai mult față de biletul la același film în format digital. Astfel:

– Un film 3D în sala T IMAX îl costă pe spectator doar 5 lei în plus față de biletul pentru proiecția în format digital 3D, sau 2 lei în plus, dacă nu are deja ochelari 3D și îi cumpără în acel moment din cinematograf.
– Iar un bilet pentru un film în format IMAX DMR 2D costă în medie cu doar 1,5 lei mai mult decât un bilet în format digital 2D.

Proiecțiile din sala T IMAX la Cinema City folosesc o tehnologie unică în România. Ele creează atat de bine impresia că te afli în mijlocul actiunii fiindcă, față de un film în format clasic 2D, imaginile sunt cu 40% mai clare și cu 60% mai luminoase, iar sunetele, de 10 ori mai dinamice.

Filmele care se văd la puterea IMAXRead More »INFOGRAFICE. Tehnologia IMAX prinde viteză în România: experții o explică pe înțelesul tuturor

Wisdom Tooth – Noa Bakish @ Intel Make it Wearable (finalist)

Wisdom Tooth – Noa Bakish @ Intel Make it Wearable (finalist)

Noa Bakish a conceput un device care ia locul măselei de minte (molarul nr. 3) și monitorizează igiena dentară + obiceiurile alimentare, înregistrând vocea utilizatorului fără zgomote de fundal. Ideea lui l-a dus printre finaliști în competiția Intel Make it Wearable. Pentru video, Read More »Wisdom Tooth – Noa Bakish @ Intel Make it Wearable (finalist)

Lumină cinetică ia forma unei pisici de mare

  • by

Lumină cinetică ia forma unei pisici de mare

Corpul de iluminat revoluționar născut din colaborarea producătorilor Selux și a studioului de design ART+COM poartă numele de Manta Rhei. Obiectul modular își schimbă structura și ia forma unei pisici de mare Manta, imitând mișcările animalului și lăsând impresia că înoată delicat și fără efort. Pe viitor, vom vedea tot mai multe soluții de iluminat care pun preț pe design și atmosferă în locul simplei funcționalități.

Read More »Lumină cinetică ia forma unei pisici de mare