seminar

THIS PLACE IS PRETTY GOOD. BRĂILA – 10 ABORDĂRI ARHITECTURALE @ Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

THIS PLACE IS PRETTY GOOD. BRĂILA - 10 ABORDĂRI ARHITECTURALE @ Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

THIS PLACE IS PRETTY GOOD. BRĂILA – 10 ABORDĂRI ARHITECTURALE @ Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
3 – 4 Decembrie, 18:00

Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, prin Facultatea de Urbanism (UAUIM-FU), în parteneriat cu Bergen School of Architecture (BAS) și cu sprijnul Primăriei Brăila, au plăcerea de a vă invita în perioada 3-4 Decembrie 2015 în holul central al Universităţii „Ion Mincu” unde va avea loc vernisajul expoziţiei “Locul acesta este chiar bun. Brăila – 10 abordări arhitecturale”. Expoziţia reiterează rezultatele atelierului de vară condus de BAS, finalizat printr-un eveniment public de activare urbană și dezbatere publică, susținut cu ajutorul unui obiect-simbol re-interpretat- (deja celebrul) garaj – pavilion instalat pe faleza Dunării.

Vernisajul expoziției, va avea loc joi 3 decembrie ora 18:00, în holul de primire al UAUIM.

Vineri, 4 decembrie ora 12:30 în Sala de Consiliu, va avea loc seminarul deschis Good Places in Shrinking Cities ce va deschide workshop-ul exploratoriu din perioada decembrie-martie 2016.Read More »THIS PLACE IS PRETTY GOOD. BRĂILA – 10 ABORDĂRI ARHITECTURALE @ Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

CREATIVE EST 2015

Creative Est 2015

CREATIVE EST 2015
12 – 18 Octombrie

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est, susținută de Banca Transilvania.

Gândit ca o platformă de educare pentru bresle creative, dar și ca spațiu de descoperire pentru publicul larg, festivalul inaugurează o experiență-maraton care prinde viață în 9 spații inedite, între care: Hala de la Industria Bumbacului, mansarda fostei fabrici de încălțăminte Flaros, Hanul Gabroveni, Biblioteca Națională.

Angela Filote, președinte al Reprezentanței Comisiei Europene în România, Răzvan Crişan, director Asociaţia ORICUM și reprezentanţi ai Băncii Transilvania deschid festivalul cu o conferință pe tema contribuției industriilor creative la dezvoltarea regională. Despre cum susținem business-urile bazate pe talent și cum le integrăm în circuitul economic dezbat  Marko Radenković, președinte Nova Iskra, hub creativ din Serbia, Paulina Mitrea, director de inovare la CLUJ IT, cel mai influent cluster creativ din ţară şi Zoltan Acs, director de incubare al agenţiei de industrii creative Design Terminal din Ungaria. Înscrierile sunt deschise publicului larg, în limita locurilor disponibile, prin completarea unui formular disponibil online.

Pe parcursul festivalului, stundenții și tinerii se pot înscrie la seminarii și workshopuri de marketing și management în muzică, design, new media și artă, susținute de Google România, Festivalul Internațional de Teatru Caleido şi Banca Transilvania. Participarea se face în baza formularului de înscriere disponibil pe site-ul www.creativeest.ro.

Experimentele gastronomice urbaneRead More »CREATIVE EST 2015

Portret Urban cu Fred Fogherty (Fr) si Mirela Momanu @ F64 Studio

  • by

Portret Urban cu Fred Fogherty (Fr) si Mirela Momanu @ F64 Studio
6 septembrie, 10:30

Suntem înconjurați de oamenii orașului în orice zi și în orice moment. În autobuze sau în metrou, în drumul spre serviciu, în locurile unde ne facem cumpărăturile, la evenimentele la care participăm și în locurile în care ne relaxam, sau pur și simplu pe strada pe care pășim mereu.

Sunt persoane necunoscute, fiecare cu problemele și bucuriile sale, cu vârsta și preocupările aferente. Dar dacă ne oprim un minut din drumurile cotidiene și ne uităm în jurul nostru, putem vedea aceste “portretele urbane”, toți acești necunoscuți care surprinși de obiectivul aparatului foto, se transformă în portrete expresive și transmit emoții.

Seminarul își propune educarea vizuală a participanților pentru a sesiza expresii anume și a le capta, explicarea modul de relaționare cu persoanele fotografiate, limbajul trupului și expresivitatea personajelor, încadrarea personajului fotografiat în mediul ambient (strada), dar și setările necesare aparatului pentru obținerea unor portrete de impact.Read More »Portret Urban cu Fred Fogherty (Fr) si Mirela Momanu @ F64 Studio