reactor

Olga Ziemska - Matka

O sculptură masivă din lemn reciclat se construiește la Cluj pentru 18+ festival

Olga Ziemska - Matka

Artista de origine americană Olga Ziemska sosește la Cluj în cadrul celei de-a treia ediții a 18+ festival, pentru care va realiza în premieră o variantă românească a cunoscutei sale serii de sculpturi masive din lemn reciclat, Matka. Lucrarea va fi donată orașului Cluj-Napoca ulterior festivalului, urmând să fie expusă în Parcul Central pe termen nelimitat.

Matka (“mama” în limba poloneză) este o sculptură a unei figuri feminine de peste 3 metri înălțime, construită din lemn reciclat, prin care Ziemska explorează conceptul de spațiu. Artista a realizat o versiune a Matkăi în numeroase orașe ale lumii, de fiecare dată folosindu-se de materiale recoltate local și de specificitățile spațiului în care lucrarea a fost construită. Repetând această forma umană în diverse spații și medii, artista urmărește să scoată la lumină în mod natural caracteristicile subtile specifice fiecarei zone. În definitiv, explică Ziemska,

“această lucrare este o celebrare a diversității spațiilor în care trăim și totodată un omagiu adus similitudinilor care ne leagă pe toți în esență”.

Înscrie-te ca asistent al artistei și participă la construcția lucrării!

Matka în varianta românească va fi construită începând cu 10 septembrie la Cluj, în curtea REACTOR de creație și experiment, urmând să fie apoi transportată pe Cetățuie unde va fi expusă în cadrul 18+ festival. Pentru realizarea lucrării artista necesită un grup de 6 asistenți. Tu poți fi unul dintre ei. Trimite-ne un mail despre tine și motivația ta de a participa la proiect la 18plusfestival@gmail.com, cu subiectul Matka până pe 8 septembrie și noi revenim cu detalii.

Olga Ziemska - Matka

Cea de-a treia ediție a 18+ festival se va desfășura între 26 si 27 septembrie în Parcul Cetățuie. Zeci de artiști din nu mai puțin de 10 țări ale lumii vor antrena timp de 2 zile Cetățuia într-un program ofertant de concerte ilustrate live, instalații artistice, spații interactive, expoziții. Primul artist anunțat pe scena festivalului este Philippe Cohen Solal Dj Set (Gotan Project). În curând dezvăluim mai multe din program. Până atunci ne gasim aici:
https://www.facebook.com/events/493605230802334/
Read More »O sculptură masivă din lemn reciclat se construiește la Cluj pentru 18+ festival

Programul lunii decembrie @ Reactor (Cluj)

  • byProgramul lunii decembrie @ Reactor (Cluj)
5-20 decembrie

Primul an la Reactor a fost, cum e și normal, plin de tot felul de premiere, de teatru sau nu: primul concert, primul vernisaj, primul festival. Acum – primul final de an, prima iarnă, primul Crăciun. Ultimul nostru program lunar din 2014 adună la un loc puțin nou și puțin vechi (relativ). Avem prieteni care ne-au fost alături de la deschiderea din martie: improvizatorii de la Just Push Play, care se întorc pe 12 decembrie pentru un ultim exercițiu de imaginație, și Fluidian, cu peisajele sale sonore, în 20 decembrie – în aceeași zi cu prietenii care ni s-au alăturat pe parcurs, cei din echipa Foc de voie, cu a lor ”poveste de pretutindeni și dintotdeauna”. Avem și prieteni noi de tot, cum e artistul Liviu Bulea, al cărui vernisaj deschide seria de evenimente din decembrie, vinerea aceasta, în 5. Tot pentru prima dată vor cânta în Reactor și tinerii soliști de operă care vin să ne colinde cu Christmas Sounds – vin fiert, mere, scorțișoară, în data de 18.Read More »Programul lunii decembrie @ Reactor (Cluj)