pop

BTLT – Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Curiozitatea pentru felul în care s-ar îmbina trip-ul audio-vizual al celor de la Jurjak cu personalitatea contemporană a hub-ului urban Energiea ne-a convins să ne strecurăm printre vestigiile dactilografice către barul scăldat în strălucirea sticlelor multicolore. Ne-am bucurat să întâlnim un public numeros care deja în picioare devenea din ce în ce mai nerăbdător în așteptarea deschiderii portiței către psihedelic blues, trip hop și twist de grunge.

Era chiar ora 21, pe 21 Ianuarie.

Arome rafinate, blitzuri mascate, preparate rezultate din rețete îndelung perfecționate și uite și scena, care strategic așezată, ne face cu ochiul de printre setul de tobe cromate, chitări tatuate, și synth-uri colorate. Microfonul se ridică aproape de nivelul boxelor, acustice, cărora le-am aruncat un zâmbet în așteptarea primei note muzicale. Ansamblul, parcă din cutii de chibrituri modular alipite tenta prin priveliștea de ansamblu dăruită de nivelul superior.

Read More »BTLT – Meet Mr. Jurjak @ Energiea

Takashi Murakami – The 500 Arhats

Detaliu din The 500 Arhats, 2012 © Takashi Murakami (mai mare)

Dacă apreciezi arta japoneză, cultura otaku, sau ești friends cu feeder pe facebook se poate să fi aflat despre expoziția lui Takashi Murakami – The 500 Arhats. Focusul expoziției este imensa lucrare de 100 de metri lungime și 3 metri înălțime realizată în 2012, probabil cea mai mare pictură din lume în acest moment, găzduită acum de Mori Art Museum din Tokyo, alături de sculpturi de mari dimensiuni și picturi abstracte ale artistului. Răspunsul lui Takashi Murakami la cutremurul din 2011 din Japonia, The 500 Arhats ilustrează 500 de adepți luminați ai lui Buddha. Click pentru video tur… Read More »Takashi Murakami – The 500 Arhats

White Boyz #01 – AWFUL MEDIA GROUP

White Boyz (WB) @ feeder (01. Groaznic)

Acu’ vreo 3 ani in Atlanta se strang niste baieti, niste fete, si-si fac o brigada. Si cum stateau ei asa unii pe la altii pe acasa, mai cu japca, mai pe ochi frumosi, se apuca sa invete cum sa produca muzica, cum sa filmeze si sa monteze un videoclip, cum sa foloseasca un Photoshop, un Illustrator, toate instrumentele necesare in ziua de azi pentru un tanar care s-a lasat de facultate/nu-i mai place la job/s-a saturat sa vanda droguri la colt si vrea sa faca ceva cu viata lui. Asa se naste Awful Records/Awful Media Group, grup de artisti tineri, DIY, fara label in spate, fara nimeni sa le zica ce si cum sa faca. In vara lui 2014 devin din ce in ce mai vizibili (sa fie din cauza ca ‘studioul’ lor era pe aceasi strada cu benzinaria unde a facut Gucci Mane primul milion de dolari?) si printr-un transfer de date rapid ajung si la urechile mele pe partea ailalta a lumii via boxele mele japoneze din ’96.

Tata lor adica sefutu’ adica Father a produs nebunia asta care miroasea a hit ca atunci cand iti dai seama prima oara ca ai un dealer in bloc, d-aia se cearta acum cu Key! pe royalties. Impreuna cu iLovemakonnen, alt baiat din Atlanta care a explodat in aceasi perioada, ne invata sa avem grija de sanatatea noastra ca s-ar putea sa facem pneumonie la pumn de la atatea diamante la incheietura.


Read More »White Boyz #01 – AWFUL MEDIA GROUP