nuclear

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiative

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

Din articolele precedente am concluzionat că poluarea, utilizarea pesticidelor, agresiunile asupra biodiversității, extracțiile miniere și exploatările haotice, turismul în exces sau degradarea coastei sunt pericolele principale ale adâncurilor și împrejurimilor Mării Negre.

Cunoașterea amenințării nu este suficientă, pentru a lua măsuri și acționa mai avem nevoie de informații cu privire la structurile care pot interacționa direct cu amenințările, și care le pot neutraliza.

Lista de mai jos poate deveni un plan de acțiune pentru cei care vor dori să se implice direct!

Cine ajută?

Read More »Vârtejul Ecologic de la Marea Neagră #4: Inițiativa

Plaja Corbu, în topul celor mai curate 10 plaje din lume... sau nu?

POLL: Plaja Corbu, în topul celor mai curate 10 plaje din lume… sau nu?

Plaja Corbu, în topul celor mai curate 10 plaje din lume... sau nu?

Am primit un pont pe adresa redacției despre un articol care plasează Plaja Corbu pe locul 4 în topul celor mai pristine plaje din lume.

Cât de curată ar putea fi?

Am vizitat-o pentru prima dată în 2013 și din nou anul trecut, întorcându-mă din Deltă. Trecând prin Vadu, nu poți să nu observi bazinele Întreprinderii de Read More »POLL: Plaja Corbu, în topul celor mai curate 10 plaje din lume… sau nu?

Gerd Ludwig – The Long Shadow of Chernobyl

Gerd Ludwig a început să documenteze lunga umbră a dezastrului nuclear Cernobâl în timpul unui fotoreportaj pentru National Geographic despre poluarea din zonă, în anul 1993. În ultimii 20 de ani, el a continuat să facă incursiuni în zonă iar fotografiile le va compila în albumul foto The Long Shadow of Chernobyl, cu ajutorul comunității Kickstarter. Pe lângă fotografii, albumul va conține un eseu al fostului președinte al URSS, Mihail Sergheevici Gorbaciov.

În fotografia de mai sus se poate vedea New Safe Confinement în 2013, domul high-tech proiectat de companiile franceze Novarka, Vinci Construction Grands Projets și Bouygues Travaux Publics. Acesta va acoperi actualul sarcofag, în care se află reactorul nr. 4, probabil în 2015 (data finalizării lucrărilor a fost amânată în repetate rânduri, primul termen fiind 2005).

Read More »Gerd Ludwig – The Long Shadow of Chernobyl