nag

DEMO @ A5

DEMO @ A5
24 Aprilie, 19:00 – 04:00
Artist: Marwan Anbaky

Eveniment special NAG#9
http://noapteagaleriilor.ro/2015/ro/Bucuresti/
http://noapteagaleriilor.ro/2015/ro/Bucuresti/spatii-alternative/nag-a5-319/

“Demo” este un instrument digital, conceput pentru a ușura procesul de producții în projection mapping, reprezentând o etapă a proiectului meu de absolvire. M-am gândit la diferite moduri de prezentare a uneltei, iar cum recent mi-am dedicat timpul liber jocului cu simboluri ^ _ ^ . Astfel, m-am hotărât să creez o aplicație prototip care să combine imagini inspirate din simbolistică cu instrumentul pe care îl dezvolt momentan.
Salve,
Marwanescu Marwan
—————————————————————————-
Fă un singur lucru cate o dată;
Cunoaşte problema;
Învață să asculți;
Învață să intrebi;
Fă diferența dinte sens și non sens;
Acceptă schimbarea ca inevitabil;
Acceptă-ți greşelile;
Spune-o simplu;
Fii calm;
Zâmbeşte.

Read More »DEMO @ A5

WASTELAND EMPIRE @ Sala Dalles

WASTELAND EMPIRE @ Sala Dalles
24 Aprilie, 19:00 – 04:00

WASTELAND EMPIRE
Artist: Vlad Olariu

Vernisaj: Vineri 24 Aprilie 2015, 19h00

Eveniment special NAG#9
http://noapteagaleriilor.ro/2015/ro/Bucuresti/
http://noapteagaleriilor.ro/2015/ro/Bucuresti/galerii/sala-dalles-mnac-296/

Wasteland Empire marchează revenirea Sălii Dalles – MNAC în circuitul expozițional urban, prin organizarea de proiecte speciale în spațiul cu vitrine (fost spațiu Librăria NOI).

Eroii au decăzut și monumentele au rămas fără miza. Efortul necesar ultilizării materialelor nobile ar fi irosit pe aceste personaje lipsite de semnificație. De-monumentalizarea este subliniată prin folosirea prefabricatelor, iar mascarea acestora în piatră e un ultim accent al caricaturizării unor iluștri necunoscuți, alături de gesturile grandioase în care aceștia au rămas fixați.
Căderea de pe piedestal este dusă la un alt nivel de faptul că instalația cuprinde lucrări neterminate care nu și-au atins (până acum) un scop final. Puse deoparte de către artist s-au conglomerat într-un morman lipsit de importanță reală, dar cu aspect prestigios și greu de ocolit, acesta fiind singurul moment de glorie pe care-l vor trăi. Faptul că artistul își arhivează experimentele rezultate din procesul creației, alături de reușite, este făcut acum vizibil, aparențele eșecuri, transformându-se într-un monument al rebuturilor.
Elemete ale arhitecturii civice, menite să ascunda cât mai eficient dejecțiile care ne înconjoară într-un mod incomod și susținute ca semn al civilizației sunt aduse în discuție prin prezența latrinelor. Acestea marchează un nou discurs anti-eroic și anti-monumental ce sugerează egalitatea socială, nefiind privite doar ca obiectele estetice ale paradigmei moderniste.
Umorul cinic este singurul care contracarează aparentul kitsch.

Read More »WASTELAND EMPIRE @ Sala Dalles

Noaptea Albă a Galeriilor – NAG#9

NOAPTEA ALBA A GALERIILOR – NAG#9 / WHITE NIGHT OF THE ART GALLERIES
24 Aprilie, 19:00

[scroll for English]

Programul și harta NAG#9: www.noapteagaleriilor.ro

În 24 aprilie 2015 Bucureștiul petrece o nouă Noapte Albă a Galeriilor!
Patruzeci de galerii și treizeci și două de spații alternative își vor deschide porțile în noaptea de 24 aprilie, oferind în buna tradiție a Nopții Albe a Galeriilor, un program dinamic de expoziții și evenimente dedicate artei contemporane.
Aflată la cea de-a noua ediție, Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair și susținut de Raiffeisen Bank, animă scena culturală locală, galeriile de artă, spațiile alternative și instituțiile culturale alcătuind împreună o nouă hartă a Bucureștiului, o rețea fluidă care se extinde de la o ediție la alta, incluzând noi spații și zone din oraș tot mai îndepărtate de centru. Astfel, cultura contemporană acționează nemijlocit, influențează structuri sociale, își asumă implicarea directă în schimbarea orașului, nu doar prin acțiuni pasagere, ci printr-o prezență consecventă și vie, dublată de responsabilitatea față de publicul vizat. Și în acest an vom invita publicul să parcurgă traseul galeriilor pe bicicletă, susținând încă o dată prezența în oraș a unor mijloace de transport cât mai putin invazive, atât pentru fluidizarea traficului urban, cât și pentru creșterea confortului în spațiul public.Read More »Noaptea Albă a Galeriilor – NAG#9