muzica clasica

Concert cu ochii larg închiși / Brașov

Concert cu ochii larg închiși / Brașov

Vineri, 17 mai, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov prezintă „Concert cu ochii larg închiși”, un performance care sfidează normele convenționale de ascultare și de interpretare a muzicii clasice.

LA VIDA LOCA

Flautistul Matei Ioachimescu și pianistul Alfredo Ovalles revin în România cu show-ul de succes internațional La Vida Loca. Programat în… Read More »LA VIDA LOCA

Duo Stradivarius @ Sala Radio

Duo Stradivarius @ Sala Radio

Duo Stradivarius @ Sala Radio
3 Decembrie, 20:00

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă : Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, ora 20:00,  în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, organizat de Royal Hospitality în parteneriat cu TVR și găzduit de Sala Radio din București.

Cele două viori Stradivarius, datate în prima jumătate a secolului 18 (1702, respectiv 1729) vor răspândi frecvențe atent studiate și precis materializate de arcușul și tehnica desavarșită a celor doi mari violoniști români, Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica. Repertoriul concertului include, în acest moment, atât partituri de Georges Bizet, Fritz Kreisler și Henrik Wieniawski, cât și alte surprize muzicale, ce vor delecta publicul present prin ingeniozitatea și acuratețea interpretării.Read More »Duo Stradivarius @ Sala Radio

Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo 2015

SONORO 2015

Având în vedere tragedia de aseară din București și doliul național decretat de Guvernul României, suntem alături de prietenii și rudele celor care au fost acolo, iar concertul SoNoRo de astăzi, de la Institutul Cultural Român, a fost amânat. Revenim cu detalii despre reprogramarea acestuia. Sincere condoleanțe.

Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo 2015
30 Octombrie – 16 Noiembrie

A X-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 30 octombrie și 16 noiembrie 2015, la București, Arad, Cluj și Iași.

Programul ediției aniversare 2015 cuprinde concerte inspirate de tărâmul viselor și al visurilor, de culorile nostalgice ale amurgului și bucuria crepusculului, cu piese atent alese și reunite sub titluri sugestive: “Journal of Dreams”, “The Night Vision”, “The Dreamers”, “Il Sogno”, “Spoken Dreams”, “Mozart: Radiography of Dreams”.

Concertele tematice vor fi completate de obișnuita deschidere oficială de la Palatul Cotroceni, cu atât mai onorantă prin faptul că anul acesta SoNoRo este unul dintre cele 4 festivaluri aflate sub Înaltul Patronaj al Președinției României, două Saloane muzicale cu artiștii SoNoRo și invitați speciali precum criticul literar Marius Chivu sau Edmond Niculuşcă, președintele A.R.C.E.N., un concert în premieră în Arad și un concert aniversar cu program surpriză, cu participarea celebrului violonist Gilles Apap, la Palatul Bragadiru din București.

Alături de muzicienii binecunoscuți publicului SoNoRo vor concerta nume sonore ale muzicii clasice internaționale precum pianistul Konstantin Lifschitz, violoniștii Andrey Baranov, Anna-Liisa Bezrodny, Marc Bouchov, Alissa Margulis, Daniel Rowland, violonceliștii Alexander Bouzlov, Alexander Chaushian, Jan-Erik Gustaffson, clarinetistul Michel Lethiec, oboistul Ramón Ortega Quero, acordeonistul Srdjan Vukasinovic, duo-ul Lucian Ban și Mat Maneri, Cvartetul Casal și orchestra elvețiană Chaarts.Read More »Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo 2015

BTLT: 10 ani de SoNoRo în 3 seri de visare

SoNoRo 10 years

Sigur că auzisem de muzică de cameră – prin cărțile cu cotorul ros de vreme și filmele nostalgice care zugrăveau fragmente ale delicateții unei epoci romantice, pierdute de demult. Și apoi am auzit muzica de cameră în Bucureștiul anului 2011, anul în care am descoperit SoNoRo.

JAZZ-IT

Începutul poveștii mele cu SoNoRo a fost destul de exotic și de neobișnuit. Primul concert la care am fost s-a întâmplat să fie o premieră și pentru festival – era întâia oară când printre invitați se numărau muzicieni de jazz: violonistul Benjamin Schmid, contrabasistul vienez Georg Breinschmid și acordeonistul Stian Carstensen au făcut din acea seară una dintre cele mai frumoase și mai vii amintiri din toți anii pe care i-am petrecut în București. Interesanta propunere de artiști s-a potrivit perfect cu titlul ediției a 6-a, dar și cu perspectiva pe care mi-a deschis-o în mod personal: New Worlds.Read More »BTLT: 10 ani de SoNoRo în 3 seri de visare

SoNoRo „The Dreamers” – Victoria visătorilor și puterea viselor împlinite

Sonoro 2015

SoNoRo aniversează un deceniu de existență printr-o ediție specială, în care sărbătorim împreună visele împlinite.

Deschiderea oficială a festivalului are loc pe 30 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București, cu piese de Franz Schubert, Gabriel Fauré și George Enescu.

Ediția aniversară cuprinde 18 concerte, la București, Arad, Cluj-Napoca și Bistrița, cu piese atent selectate, inspirate de tărâmul viselor și al visurilor, și titluri sugestive precum: “Journal of Dreams”, “The Night Vision”, “The Dreamers”, “Il Sogno”, “Spoken Dreams”, “Mozart: Radiography of Dreams”.

“În cei zece ani de existență ai Festivalului SoNoRo am visat și imaginat, am interpretat și împărțit cu dumneavoastră multe lucruri, idei sau imbolduri, artistice, personale, intense și iesite din comun. Am mizat pe parteneriate pe termen lung, care au la bază încredere, calitate, punctualitate și promisiuni respectate, și pe faptul că toate părțile implicate au de câștigat, că putem aduce drept garanție calitatea artistică și organizatorică.Read More »SoNoRo „The Dreamers” – Victoria visătorilor și puterea viselor împlinite

Arta nu mușcă

Festivalul de muzică clasică la Metrou @ Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Universitate și Piaţa Victoriei 1
10-14 noiembrie, 17:30-19:00

Ong-ul Arta nu muşcă cu susținerea Metrorex vă oferă o săptămână muzicală, în cadrul ediției a-3-a a proiectului “Festivalul de muzică clasică la Metrou”, ce îşi propune să ofere clipe de relaxare călătorilor, ajutându-i să evadeze din monotonia cotidianului, și, de asemenea, să promoveze tineri artiști români, adaugând valoare culturală unui spaţiu public important, metroul din Bucureşti.

Read More »Arta nu mușcă